Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ledecká: Největší party skončí, když dojedu do cíle

Sierra Nevada - Na oslavu titulu mistryně světa nemá Ester Ledecká čas. Po triumfu v paralelním obřím slalomu se česká snowboardistka ze šampionátu v Sierra Nevadě brzy ráno přesune na finále Světového poháru, v kterém má ještě šanci znovu získat velký křišťálový glóbus.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Radek Smekal

I kdyby ale zbyla jednadvacetileté Ledecké na oslavu chvilka, nejspíš by se žádná nekonala. "Já vždycky říkám, že největší párty skončila, když dojedu do cíle. Pro mě je tohle největší zážitek," řekla už dvojnásobná mistryně světa.

Titul v paralelním obřím slalomu přidala ke zlatu ze slalomu z předloňského šampionátu. Její realizační tým si na to večer na hotelu ve španělském středisku určitě skleničkami přiťukne. "Asi jo. Já si připiju asi kolou, protože nepiju," řekla Ledecká.

Normálně je uzavřená do sebe a nedává najevo emoce. Po vítězství v paralelním obřím slalomu ale zářila a smála se. Objala rodiče a členy realizačního týmu. "Nejradši bych tady objala všechny, ale to by trvalo moc dlouho," smála se.

Radost měla stejnou jako předloni v Kreischbergu po premiérovém zlatu. "Každý závod je úplně jiný, ale radost mám vždycky strašnou. Teď mám radost, že se mi podařilo odevzdat, co jsem natrénovala. Ale je to prostě zásluha týmu," uvedla.

Poslední velká výzva? Olympijská medaile

V alpském snowboardingu už vyhrála na MS obě disciplíny. Ve Světovém poháru ovládla devět závodů i celkové hodnocení a ve sbírce jí chybí jen olympijská medaile. V paralelním obřím slalomu bude za rok českou nadějí na zlato v Pchjongčchangu.

"Zatím je docela předčasné na olympiádu myslet," řekla Ledecká a dodala: "Samozřejmě ji mám někde vzadu v hlavě a budu se na ni připravovat, jak nejlíp budu umět. V podstatě se na ni připravuju odmalička, co si budeme povídat. Předtím ale bude ještě spousta dalších důležitých závodů a já bych chtěla krůček po krůčku, a ne se soustředit na jeden velký závod. Tohle je zatím moje strategie."

V Sierra Nevadě zvládla dva závody během pětadvaceti hodin. Ve středu se jel od jedné odpoledne slalom a ve čtvrtek končil obří slalom po druhé hodině. "Rozhodně mi to nevadilo. Jen ráno jsem se probudila trošku unavená, protože jsem vstávala brzo, ale během dne se tělo vzpamatovalo a na finále jsem byla plná energie."

Na svahu potvrdila, že v obřím slalomu nemá v poslední době konkurenci. Vyhrála osm z posledních deseti závodů v této disciplíně. A to i díky tomu, že jako jediná jezdí na mužském prkně, které je rychlejší, a využívá i zkušeností ze sjezdovek.

"Mám dobré trenéry, dobrá prkna, skvělý tým, který mě v tom podporuje," vyjmenovala Ledecká důvody, proč obřímu slalomu kraluje. "Myslím, že technicky, co jsem udělala práci za tenhle i minulý rok, tak to jde pořád nahoru," řekla Ledecká.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články