Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ledecká: Ještě mám nesplněné sny. Umím si představit i letní olympiádu

Praha - "Umím si představit, že jednou pojedu i na letní olympiádu, i když bych musela asi hodně potrénovat, ale proč ne," řekla mistryně světa ve snowboardingu Ester Ledecká, která hodlá nadále zůstat multisportovní a nechce se zaměřit jen na jednu disciplínu. Kromě snowboardingu a lyží ji zaměstnává také windsurfing a beachvolejbal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká: Sezonu jsem si užila

"Titul mistryně světa byl jeden velký sen, který jsem si splnila. Ale nesplněných snů mám ještě hodně. Jedním z nich je vyhrát olympiádu a pokud možno vyhrát ji na lyžích, snowboardu, windsurfu i v beachvolejbale," prohlásila Ledecká.

Naopak si neumí představit, že by si vybrala jen jeden sport a zůstala u něj celý život. "Budoucnost je otevřená, může se toho stát strašně moc. Může mě přestat bavit lyžování a snowboard a mohu se zapálit do něčeho úplně jiného. Musím to mít tak, že mě to bude bavit, pak to můžu dělat," řekla.

Lyže už jí nevymlouvají

Těší ji, že vyhrála i souboj se svým okolím a už ji nepřemlouvají, aby si vybrala mezi lyžemi a snowboardem. "Dřív mě trenéři a okolí tlačili k tomu, abych si vybrala jeden sport, ale já si vždy prosazovala svou. A teď jsem dospěla do situace, kdy si i ostatní myslí, že mi lyžování pomáhá při snowboardu a naopak. Takže se všichni uklidnili a berou to jako já," dodala Ledecká.

V této sezoně však kvůli zdravotním problémům upřednostnila snowboard, ve kterém vyhrála paralelní slalom na mistrovství světa, skončila druhá v hodnocení obřího slalomu ve Světovém poháru a třetí v celkovém hodnocení SP. "Chtěla jsem jet i na lyžařské mistrovství světa, ale bohužel se nepovedlo uskutečnit přípravné akce. Závody v Norsku zrušili, pak jsem spadla na hlavu, takže jsem nebyla připravená dostatečně, abych něco zajela, a nechtěla jsem tam jet jen kvůli účasti," popsala.

Celkově ale bere sezonu jako velmi vydařenou. "Sezona byla skvělá a zábavná. Užila jsem si ji a hrozně se těším na další. Úspěchů bylo hodně, ale pro mě je nejdůležitější, že mě to bavilo. Trofeje jsou hezké, ale hlavní je pocit, který si odnáším," řekla.

Původně přitom v tak úspěšnou sezonu ani nedoufala. "Po problémech se zády na olympiádě jsem musela vynechat 11 měsíců, což hodně ovlivnilo přípravu. Ale původně jsem myslela, že ta pauza bude ještě delší. Musím proto poděkovat profesoru Pavlu Kolářovi, že mě z toho dostal a mohla jsem toho tolik odjezdit," dodala.

Mistryně světa ve snowboardingu Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Snowboardová sezona pro ni skončila, nyní má konečně možnost si vynahradit i lyžařskou část: bude objíždět závody FIS ve Slovinsku, Francii a Norsku. Více by se lyžím chtěla věnovat i v příští sezoně.

"Když budu vědět, že na to mám, tak na lyžařské závody určitě pojedu. Teď to vypadá, že bych to směřovala hlavně na superkombinaci a super-G, ale uvidíme, co přes léto budeme trénovat a jak se to vyvine," dodala dcera zpěváka a skladatele Janka Ledeckého a vnučka hokejového mistra světa Jana Klapáče.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články