Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kvitová a Černošek: Šarapovová bude svátek

Praha – Pestrý tenisový podzim už je v plném proudu a fanoušci vyhlíží hlavně finále Davisova poháru českých tenistů proti Španělsku. Ještě předtím ale přijde na řadu lahůdka v podobě ženské exhibice, při které se v Praze představí nejlépe vydělávající sportovkyně světa Maria Šarapovová. V hlavní roli však bude, nejen při exhibici, Petra Kvitová a ženský fedcupový tým při finále proti Srbkám (3. a 4. listopadu). Jak se na vrcholné akce roku připravuje wimbledonská vítězka a organizátoři akce v čele s majitelem agentury České sportovní Miroslavem Černoškem, přiblížili jejich aktéři v pořadu Na slovíčko.

Exhibiční duel Kvitová – Šarapovová se odehraje 29. října v pražské O2 areně. Přilákat do pražské metropole ruskou hvězdičku nestálo díky vstřícnosti agenta Rusky mnoho úsilí.

Horší to bylo s finančními prostředky, na kolik takový počin ale vyjde, prozradit zkušený manažer Černošek nechtěl: "Hraje za cenu, která je vzhledem k PR profilu pro nás přijatelná. K Petře jsme chtěli hvězdu světového formátu a po Američankách (sesty Williamsovy - pozn. aut.) připadala v úvahu jenom ona. Je totiž výjimečná."

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko...

Diváci tak nejspíš nebudou ochuzeni o pověstné hlasité výkřiky Šarapovové při téměř každém úderu rakety do míčku. "Nejsem příznivcem hry dvojice Šarapovová, Azarenková. Mírně mě to jejich hekání irituje, ale když jsme jí chtěli, musíme respektovat i takový hráčský profil," řekl Černošek. Samotná Kvitová má dvojí pohled. "Když proti Marii hraju, soustředím se na sebe, ale v televizi se na to moc dobře nekouká," přiznala před exhibicí rodačka z Fulneku a dodala: "Moc se na ní ale těším."

Český fedcupový tým vykročí za obhajobu titulu před nabitými tribunami a budou v roli favoritek. Tlak tuzemský diváků to podle slov bývalé kapitánky ženského týmu Petry Langrové bude nadměrný. "Před domácím publikem bude na holky velký tlak, vyhrát je vždy jednodušší než obhájit. Petra může potvrdit, že venkovní prostředí mohou být jednodušší na psychiku. Jsem ale optimistka a holkám věřím," řekla Langrová.

Hrát se bude v hlavním městě, i když si na finále dělala zálusk ostravská ČEZ aréna. Dostat do haly každý den čtrnáct tisíc lidí, přivítat hosty z ITF a zajistit chod celé akce jsme mohli jedině v Praze. Bylo to i doporučení z tenisové federace. Lidem z Ostravy jsem to vysvětlil," řekl Černošek. Multifunkční aréna bude hostit i prosincové finále Davis Cupu. Šance na zisk trofeje pro Berdycha a spol se zvýšila s oznámením neúčasti španělské jedničky Rafaela Nadala, který nestihne doléčit zranění kolena. Nadalova atraktivní hra podle slov Kvitové ale fanouškům v Čechách chybět nebude. "Nám všem jde o pohár, ne o atraktivitu," prohlásila Kvitová o mužském finále.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články