Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Krýzl poprvé v sezoně bodoval, slalom ve Wengenu vyhrál Kostelič

Wengen (Švýcarsko) - Lyžař Kryštof Krýzl obsadil 27. místo ve slalomu Světového poháru ve Wengenu a získal první body od červnového zranění páteře. Z vítězství se radoval Chorvat Ivica Kostelič, který na jubilejní desáté prvenství v kariéře čekal od prosince 2008. Krýzl dosáhl v 1. kole devětadvacátého času a šanci na bodované umístění si nechtěl ve druhé jízdě pokazit. "Jsem hlavně rád, že jsem bodoval. Teď mohu svou jízdu postupně otevřít," uvedl třiadvacetiletý lyžař, který musel v létě podstoupit operaci poškozeného obratle. Návrat na lyže zahájil vítězstvím v Evropském poháru, úspěch v SP se mu ale vyhýbal.

Naopak dalším dvěma českým lyžařům, kteří už mají za sebou několik umístění v elitní dvacítce, se nedařilo. Ondřej Bank skončil v 1. kole třiatřicátý a Filip Trejbal po třech úspěšných slalomech tentokrát do cíle nedojel. 

Třicetiletý Kostelič položil základ ke svému triumfu už v 1. kole, které vyhrál o 14 setin před dvojicí Julien Lizeroux z Francie, Reinfried Herbst z Rakouska. Na druhé místo se nakonec posunul Švéd Andre Myhrer, jenž v součtu zaostal za Chorvatem o 29 setin. Rakušan Herbst dojel třetí, hned za ním skončil jeho krajan a druhý muž celkového hodnocení SP Benjamin Raich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články