Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Krýzl drží formu, byl třetí ve slalomu v Lenzerheide

Lenzerheide (Švýcarsko) - Kryštof Krýzl obsadil třetí místo ve slalomu Evropského poháru v Lenzerheide a potřetí v sezoně v tomto seriálu vybojoval medailové umístění. Osm setin jej dělilo od vyrovnání nejlepšího výsledku v sezoně, které zajel v pondělí v Méribelu, na vítězného Roberta Naniho z Itálie ztratil 39 setin.

Kryštof Krýzl
zdroj: EPA

Krýzl si drží špičkovou formu, která mu už pětkrát v této sezoně přinesla body ve Světovém poháru. "Před sezonou jsem nečekal, že se mi bude takhle dařit. Asi je to i tím, že jsem neměl žádné zranění a konečně jsem absolvoval celou přípravu," uvedl Krýzl.

Ve Švýcarsku nejprve ve středu obsadil 22. místo v obřím slalomu, dnes na třetí pozici zadělal už v prvním kole pátým časem. "Nebylo moc dobře vidět, byla difuze. Bylo to dost nepříjemné, hodně lidí s tím mohlo mít problémy. Druhé kolo se mi podařilo lépe než to první. Jelo se na pistě, na které se loni konalo finále Světového poháru, takže žádný lehký kopec," konstatoval.

"Kryštof si věří, zajel v poslední době dobré výsledky, takže to konečně šlape. Po několika letech nebyl zraněný, takže odtrénoval to, co jsme naplánovali a výsledky se dostavily," uvedl lyžařův trenér Petr Lajkeb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články