Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Krýzl dojel ve slalomu v Schladmingu dvaadvacátý

Schladming (Rakousko) - Lyžař Kryštof Krýzl skončil dvaadvacátý ve slalomu Světového poháru v rakouském Schladmingu a patnáct dnů před olympiádou ve Vancouveru dosáhl svého nejlepšího výsledku v sezoně. Bodovat mohl i Filip Trejbal, ale vypadl ve druhém kole. Mezi elitní třicítku nepostoupili po chybě Ondřej Bank ani Martin Vráblík. K radosti nadšeného davu 50 tisíc fanoušků podél sjezdovky Planai vyhrál stejně jako loni domácí Reinfried Herbst.

Po prvním kole byl Herbst druhý, ale za doprovodu bengálských ohňů se po druhé jízdě radoval z osmé výhry v kariéře. Stříbro bral Švýcar Silvan Zurbriggen a po prvním kole vedoucí mistr světa Manfred Pranger se nakonec musel spokojit "jen" s třetí příčkou. Rakouský úspěch podtrhl čtvrtým místem Benjamin Raich, který si upevnil pozici v čele celkového pořadí Světového poháru.

Češi rozjeli slalom výborně. Krýzl si vzpomněl na loňské třinácté místo ve Schladmingu, které je dodnes jeho nejlepším výkonem v SP, a stejná příčka mu patřila po prvním kole. Trejbal jel tradičně velice rychle, i když rozháraně, a byl o místo horší a o 12 setin pomalejší.

Dva Češi bodovali ve slalomu SP dosud pouze jednou v únoru 2008 v Ga-Pa, ale dnes se tento úspěch zopakovat nepovedlo. Trejbal, který loni ve Schladmingu nejel, protože místo na trať zamířil na operaci slepého střeva, stejně jako o víkendu v Kitzbühelu nedokončil po agresivní jízdě druhé kolo.

Třiadvacetiletý Krýzl jel druhou jízdu na zledovatělé trati, kterou si vyzkoušela i elitní slalomářka Marlies Schildová, o něco hůře než první kolo a v pořadí klesl. Přesto je dvaadvacáté místo jeho nejlepším výkonem po loňském zranění páteře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články