Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krýzl byl ve slalomu SP v Adelbodenu dvanáctý, nejlépe v kariéře

Adelboden - Kryštof Krýzl obsadil dvanácté místo ve slalomu Světového poháru ve švýcarském Adelbodenu a zajel v této disciplíně svůj nejlepší výsledek v kariéře. I třetí závod v novém roce vyhrál Rakušan Marcel Hirscher a napodobil výkon slavného Švéda Ingemara Stenmarka. Pětadvacetiletý Krýzl postoupil s číslem 52 z prvního kola z 23. pozice a díky čtvrtému času v druhé jízdě se posunul o jedenáct míst vpřed.

Kryštof Krýzl
zdroj: EPA

Původně byl třináctý, nicméně několik desítek minut po dojezdu byl diskvalifikován devátý Cristian Deville a Krýzl postoupil na dvanáctou příčku. V Adelbodenu bodoval druhý den po sobě, neboť v sobotním obřím slalomu obsadil 21. pozici.

Tímto výsledkem překonal Krýzl o jednu pozici své nejlepší umístění ve slalomu SP v kariéře, jehož dosáhl před třemi lety ve Schladmingu. Úspěšnější byl pouze v roce 2008 v superkombinaci ve Val d'Isére, v níž obsadil devátou pozici. Na Hirschera ztratil celkem 2,43 sekundy.

Další dva čeští reprezentanti skončili v prvním kole. Filip Trejbal zajel 34. čas a o postup do druhého kola přišel o dvě desetiny, Martin Vráblík jízdu nedokončil. V závodu nestartoval Ondřej Bank, jenž příští týden pravděpodobně oznámí předčasný konec sezony.

Svou aktuální vynikající formu potvrdil dvaadvacetiletý Hirscher, jenž vyhrál třetí závod během čtyř dnů. Vyrovnal tak výkon legendárního Stenmarka, který v roce 1978 dosud jako jediný vyhrál úvodní tři závody v novém kalendářním roce.

Hirscher porazil o 27 setin držitele křišťálového glóbu z minulé sezony Ivicu Kosteliče z Chorvatska, jenž uhájil průběžné vedení v disciplíně. Třetí skončil se sekundovým odstupem Ital Stefano Gross. V celkovém hodnocení SP vede Hirscher před Kosteličem o 230 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články