Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kryštof Krýzl věří, že udrží skvělou formu z MS

Val d'Isere (Francie) - Český lyžař Kryštof Krýzl obsadil osmé místo ve slalomu na mistrovství světa ve Val d'Isere a postaral se o nejlepší výsledek českých mužů v této disciplíně v historii. Za vítězným Rakušanem Manfredem Prangerem zaostal o 2,4 sekundy. Krýzl je s výsledkem velmi spokojen. Věří, že udrží formu a brzy se umístí i na stupních vítězů.

Dvaadvacetiletý Krýzl byl dosud ve Světovém poháru nejlépe třináctý v lednovém slalomu ve Schladmingu a v celkovém hodnocení disciplíny mu patří až 35. místo. Ve Val d'Isere dnes zazářil již v prvním kole, kde se startovním číslem 36 zajel devátý nejrychlejší čas. Ve druhém byl sice po jízdě na jistotu jedenáctý, i tak se ale v celkovém pořadí posunul.

"Potřeboval jsem být do patnáctého místa, abych bral body do Světového poháru, které jsou pro mě důležité," zdůvodnil Kryštof Krýzl svoje opatrnější vystoupení ve druhém kole. "Chtěl jsem jet naplno a rychleji, ale člověk má v hlavě, aby neudělal zbytečné chyby, protože trať byla opravdu obtížná."

Stejně jako v sobotním slalomu žen většina vedoucích závodníků druhé kolo nedokončila, když pod tlakem nezvládli nástrahy rozbité trati a upadli. Postihlo to průběžně druhého Švéda Johana Broleniuse, Rakušana Benjamina Raicha, Američana Teda Ligetyho i domácího favorita Jean-Baptistu Grange, který tak nenaplnil francouzský sen o zlaté medaili. Neumístil se ani druhý z českých slalomářů Filip Trejbal stejně jako dalších 38 lyžařů ze 75 startujících.

Na druhém místě tak skončil Julien Lizeroux, který po stříbru ze superkombinace vybojoval druhé místo i dnes. Bronz získal překvapivě Kanaďan Michael Janyk.

Pro Krýzla je osmé místo nejlepším výsledkem kariéry a jedná se také o nejlepší výsledek českého mužského sjezdového lyžaře v historii. "Pro mě to osmé místo v lyžařském světě znamená hodně," přiznal Kryštof Krýzl. Skvělý výsledek ho potěšil i vzhledem k tomu, že se mu v mistrovské superkombinaci tato disciplína příliš nepodařila.

Český lyžař doufá, že se bude nadále zlepšovat a brzy se dočká medaile. "Byl bych rád, kdyby to přišlo co nejdříve – kdyby se mi příští sezonu podařilo být na bedně ve Světovém poháru. Ale to je vysoký cíl," řekl osmý nejlepší slalomář světa Kryštof Krýzl.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články