Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Krč ožívá baseballem a softbalem. Češi chtějí po letech znovu vyhrát

Praha – Úvodními zápasy startuje program 34. Pražského baseballového týdne. Ve velké konkurenci Češi doufají, že se jim podaří před domácím publikem opět uspět a dosáhnout na vítězství, což se jim naposledy podařilo v roce 2008.

Je nám líto, video expirovalo.
Jan Bagin a David Vavruša zvou na Pražský baseballový týden

V baseballu i softbalu se představí jak české reprezentační výběry do osmnácti let, tak i národní A-týmy. Baseballisté skončili během posledních dvou ročníků na druhém místě. Loni ve finále prohráli s týmem International Stars, přestože ho v základní skupině dokázali porazit. Tento americký výběr doplněný o několik cizinců z české ligy se představí také na letošním ročníku.

Pořadatelé šli cestou redukce účastníků. "Rozhodli jsme se, že půjdeme za kvalitou, nikoli za kvantitou. Tento trend chceme zachovat do budoucna. Můžeme se soustředit na organizaci, je tu i finanční důvod," pronesl ve Sportovních zprávách ředitel turnaje Jan Bagin.

Šestici baseballových účastníků doplňují reprezentace Velké Británie, výběr Německa do osmnácti let a další hosté ze zámoří, tým s názvem Planet Baseball.

"Máme v plánu vyhrát. Letošní tým je velice silný, uděláme pro to všechno," uvedl zadák české reprezentace Daniel Vavruša.

Součástí turnaje je i charitativní zápas známých jmen České televize proti týmu Ivana Trojana. Podobné klání se uskutečnilo i v minulých dvou letech. Loni putovalo na podporu dětí nemocných cystickou fibrózou půl milionu korun. Stejná částka je připravena i letos.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články