Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kraus titul mistra světa ve skikrosu neobhájí

Inawaširo (Japonsko) - Český reprezentant Tomáš Kraus třetí titul mistra světa ve skikrosu nezíská. V japonském Inawaširu dnes začal světový šampionát v akrobatickém lyžování. V úvodní soutěžní disciplíně skončila cesta českého skikrosaře hned v prvním kole, v němž obsadil poslední místo. Druhý český zástupce Zdeněk Šafář nedokončil kvalifikaci. Z mužů byl nejlepší rakouský reprezentant Andreas Matt. Ženám vévodila Kanaďanka Ashleigh McIvorová.

Tomáš Kraus, který v úterý oslaví 35. narozeniny, vyhrál oba předchozí šampionáty a v disciplíně, která bude mít za rok olympijskou premiéru, patřil i letos jako vedoucí závodník světového poháru k favoritům. Na Japonsko ale rád vzpomínat nebude. Z kvalifikace postoupil až 18. časem a v prvním kole vyřazovací části dojel ve své čtveřici poslední. Rychlejší byli Kanaďané Brady Leman a Davey Barr i Švýcar Armin Niederer.

V závodě triumfovali Rakušané Matt a Zangerl. Mladší bratr dvojnásobného mistra světa ve slalomu Maria Matta ve finále porazil krajana Thomase Zangerla a dvojici Kanaďanů Davey Barr a Christopher Del Bosco. Šestadvacetiletý Matt si tak o pět příček polepšil oproti předchozímu umístění na mistrovství světa před dvěma lety. Dosud bylo jeho největším úspěchem vítězství v lednovém závodu Světového poháru v Les Contamines. V průběžném pořadí seriálu, který vede Kraus, je čtvrtý.

Mezi ženami získala titul Kanaďanka Ashleigh McIvorová, která ve zlato proměnila premiérovou účast na mistrovství světa. Druhá dojela Rakušanka Huttaryová a bronz získala francouzská závodnice Boulangeatová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články