Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kraus skončil ve Francii druhý, počítala se kvalifikace

Alpe d'Huez (Francie) - Skikrosař Tomáš Kraus získal osmdesát bodů do pořadí Světového poháru za druhé místo ve francouzském Alpe d'Huez. Výsledky pořadatelé vyhlásili na základě časů z úterní kvalifikace, jelikož dnešní závod nemohli kvůli přívalům sněhu připravit. Vyhrál tak Kanaďan Christopher Delbosco, mezi ženami se z vítězství radovala Kelsey Serwaová z Kanady. "Lepší by bylo vyjet si to v jízdách, ale byly takové podmínky, že to nešlo," řekl Kraus.

Český jezdec uvedl, že po prosluněné kvalifikaci napadlo přes noc asi čtyřicet centimetrů sněhu. "Pořadatelé nebyli schopní to do závodu upravit. I když odvedli spoustu práce, ale nestačilo to. Ještě teď nejsou dobré podmínky a navíc není dobře vidět, protože pořád sněží," doplnil. 

Skikrosaři od rána zvládli dvě prohlídky trati, ale organizátoři nakonec byli nuceni závod hodinu po poledni odvolat. "Rozhodli, že nelze čekat, že se to nezlepší. Ředitel si to projel a uznal, že by bylo nebezpečné, kdyby na trať někdo vyjel," uvedl Kraus.

Skikrosaři se teď přesunou za oceán

Další český lyžař Zdeněk Šafář tak obsadil 42. místo a Jakub Kopřiva byl 75. Průběžné pořadí seriálu SP vede nadále Švýcar Michael Schmid, Kraus se po pěti závodech posunul na čtvrté místo. 

Skikrosaře nyní česká přesun z Evropy za oceán. Před olympijskou premiérou ve Vancouveru ještě mají na pořadu Světové poháry v kanadském Blue Mountain a v americkém Lake Placid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články