Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krátký program na ME vyhrála Finka Korpiová

Bern - Krátký program krasobruslařek na evropském šampionátu v Bernu vyhrála Finka Kiira Korpiová. Před sobotními volnými jízdami si vytvořila více než tříbodový náskok před Ruskou Ksenií Makarovovou, třetí je zatím domácí Švýcarka Sarah Meierová. V úvodní části soutěže selhala italská obhájkyně titulu Carolina Kostnerová, která byla až šestá. V krátkém programu žen se žádná česká krasobruslařka nepředstavila, protože Martina Boček neuspěla v kvalifikaci.

Korpiová navzdory chybám favoritek, které startovaly před ní, neubrala z plánované obtížnosti. Do programu na píseň Somewhere Over the Rainbow z filmu Čaroděj ze země Oz zařadila kombinaci dvou trojitých toeloopů, kterou zvládla s lehkostí stejně jako trojitý rittberger a dvojitý axel. Bronzová medailistka z roku 2007 tak může ve dvaadvaceti letech zaútočit na premiérový titul.

Díky známkám za programové komponenty si totiž vytvořila náskok před Makarovovou, jež předvedla naprosto shodné skoky. Téměř pět bodů na ni ztrácí domácí naděje Meierová, která se po nevýrazných posledních sezonách, poznamenaných zdravotními problémy, vrátila v dobré formě. Bude bojovat o svůj třetí cenný kov na ME, v letech 2007 a 2008 byla druhá.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v krasobruslení 2011 Švýcarsko

O více než deset bodů zaostává Italka Kostnerová, která se v létě vrátila z USA k trenérovi Michaelu Huthovi. Trojnásobná evropská šampionka upadla při druhém trojitém toeloopu v kombinaci i trojitém rittbergeru. Z předepsaných skokových prvků tak zvládla jen dvojitý axel.

Výsledky žen po krátkém programu:

1. Korpiová (Fin.) 63,50,

2. Makarovová (Rus.) 60,35,

3. Meierová (Švýc.) 58,56,

4. Helgessonová (Švéd.) 54,70,

5. Gedevanišviliová (Gruz.) 53,68,

6. Kostnerová (It.) 53,17.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články