Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krasobruslařská exhibice Ice Olympic Tour putuje po ČR

Praha - Fenomenální ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko se v Praze představil na exhibici Ice Olympic Tour. Stříbrného olympijského medailistu z Vancouveru a olympijského vítěze z Turína na kluzišti Tesla Areny podpořili další evropští krasobruslaři včetně současného nejlepšího Čecha Michala Březiny. Do Česka Pljuščenkova exhibice přijíždí po úspěšných zastávkách v Moskvě, Paříži, Bukurešti a Bratislavě. Třídílné turné dnes večer pokračovalo v Karlových Varech a s Českou republikou se rozloučí v pondělí v Ostravě.

Bouřlivý potlesk od zhruba 8 000 fanoušků v zaplněném stadionu hokejové Sparty sklidili všichni účinkující při úvodním společném defilé. Ledovou show zahájil čtvrtý z letošního MS v Turíně Březina, jehož překvapivý úspěch ho do české části show nominoval namísto Tomáše Vernera, o němž organizátoři uvažovali původně. Svou jízdu si ale pokazil pádem. Hned po něm se na ledové ploše objevila ruská sportovní dvojice Tatiana Volosožarová a Stanislav Morozov.

Zlatým hřebem se stalo vystoupení hlavní hvězdy programu sedmadvacetiletého Pljuščenka, jehož představení hudebně podkreslil jeho "dvorní" houslista Edvin Marton. Ruský šampion se nešetřil a na malém kluzišti obklopeném diváky skákal i trojité axely, i když stále není docela fit a čeká ho operace kolena. "To je jeden z problémů, když se člověk vrací ke sportu a hodně pracuje, mívá potíže se zdravím. Proto se v Německu svěřím do rukou lékařů, kteří mne budou rozebírat, řezat a zase zašívat," řekl Pljuščenko.

Dalším z vrcholů exhibice bylo společné číslo, které spolu nacvičili Pljuščenko, mistr světa Stephane Lambiel, Francouz Amodio a Michal Březina. "Je to super a hlavně jsme tady dobrá parta. Sešli jsme se tentokrát v takovém složení, že si tu show všichni užíváme," svěřil se Březina.

V exhibici předvedli své umění i němečtí mistři světa v soutěži sportovních dvojic Aliona Savchenková a Robin Szolkowy, talentovaná lucemburská krasobruslařka Fleur Maxwellová, francouzský taneční pár Nathalie Pechalatová a Fabian Bourzat, Ruska Xenia Makarovová, krasobruslařští akrobaté Alexej Poliščuk, Robert Cording a Sergej Jakymenko a zpočátku v ženském převleku i kazašský krasobruslař Denis Ten.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články