Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Krasobruslař Verner se zúčastní finále GP

Praha - Krasobruslař Tomáš Verner bude startovat ve finále Grand Prix. Český reprezentant se mezi elitní šestici dostal jako náhradník za zraněného Briana Jouberta. "Samozřejmě, že jsem rád, že budu moci ve finále startovat, i když je to trochu nečekaná zpráva," řekl Verner. Evropský šampion z roku 2008 se momentálně připravuje v Oberstdorfu. "Poté, co jsem se dal dohromady z chřipky, kterou jsem si přivezl z Kanady, už týden naplno trénuju," uvedl.

Verner byl původně pro finále prvním náhradníkem, protože figuroval v pořadí GP na sedmém místě. S tím, že by do Tokia odjel, ale vůbec nepočítal. "Sledoval jsem to jen do Kanadské brusle, po které bylo jasné, že jsem přímo nepostoupil. Sice nemám moc času na to, abych se připravil, ale ono je to jedno. Skákat umím, takže jde jen o to, abych byl v pohodě," podotkl Verner. 

Úřadující mistr Evropy Joubert si vážně zranil pravou nohu a musí na operaci. Zatím není jasné, jak dlouhá bude jeho pauza, podle Vernera však jeho účast na zimních olympijských hrách ve Vancouveru není ohrožena. "Na olympiádě určitě chybět nebude. Není to nic velkého, prokopl si nohu při skoku, což se stává. Mně se něco podobného stalo v roce 2003, nohu mi sešili a po pár týdnech jsem opět závodil," řekl Verner. 

Svěřenec trenérů Vlasty Kopřivové a Michaela Hutha tak bude mít šanci vylepšit své čtvrté místo z loňského finále GP. V letošním seriálu obsadil druhé místo v Paříži a páté v Lake Placid. 

Finále Grand Prix se uskuteční v Tokiu 3. až 6. prosince. Prvním náhradníkem je nyní další český krasobruslař Michal Březina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články