Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Krasobruslař Verner je ve finále GP šestý

Tokio - Krasobruslař Tomáš Verner obsadil v krátkém programu ve finále Grand Prix v Tokiu šesté místo. Česká jednička získala 70,17 bodu a za svým maximem zaostala o jedenáct bodů. První část závodu ovládl Japonec Daisuke Takahaši, který obdržel téměř 90 bodů a vytvořil si osobní rekord. Verner postoupil do finále seriálu jako náhradník za zraněného Briana Jouberta z Francie. Na ledové ploše se představil jako první a připsal si nejméně bodů ze všech šesti startujících.

Evropský šampion z loňského roku a čtvrtý muž z letošního mistrovství světa si však vedl mnohem lépe než v polovině listopadu v Lake Placid, kde i kvůli nemoci obsadil v krátkém programu až jedenácté místo se ziskem 55,90 bodu. 

Za Takahašim obsadil druhé místo úřadující světový šampion Američan Evan Lysacek, třetí byl další domácí závodník a v této sezoně ještě neporažený Nobunari Oda. Před Vernerem skončili i Američané Johnny Weir a Jeremy Abbott, jenž obhajuje prvenství. Verner byl v minulé sezoně ve finále Grand Prix čtvrtý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články