Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Královský závod se v Liberci pojede bez Bauera

Liberec - Lukáš Bauer se rozhodl šetřit síly do zbytku sezony a do nedělního závodu na 50 kilometrů volnou technikou na MS v Liberci nenastoupí. Stříbrný medailista z běhu na 15 km klasicky se po kolapsu štafety cítil unaven a dnes před polednem odjel domů do Božího Daru. Bauer má ještě šanci vyhrát hodnocení Světového poháru v distančních závodech a získat malý glóbus v této disciplíně.

Příští víkend ho čeká v Lahti závod na 15 km klasicky, o týden později se v Trondheimu běží 50 km klasicky a Světový pohár vyvrcholí ve Falunu, kde se uskuteční tři závody po vzoru Tour de Ski. "Nemá pořádně natrénováno, bral týden antibiotika, takže jsme se po dohodě rozhodli, že padesátku vynecháme," řekl trenér Miroslav Petrásek. "Ještě potrénuje a zkusí vyhrát malý glóbus," prohlásil.

Bauer upozornil i na špatné podmínky ve Vesci, neboť po oteplení sníh
ztěžkl. "Padesátka by byl risk. Po mé omezené přípravě by bylo těžké
solidně zvládnout tak náročný závod a ještě v takových podmínkách,"
prohlásil Bauer. O odhlášení začal uvažoval v pátek kolem sedmé hodiny večer, po třech hodinách měl jasno. Nevydařená štafeta prý nerozhodla. "Kdybych mohl trénovat, jak by bylo potřeba, tak by to stejně bylo těžké. Ale já se kvůli zdravotním problémům připravoval provizorně a padesátka by byla za daných podmínek risk," vysvětlil.

Do nedělního závodu tak nastoupí Martin Koukal, mistr světa na padesátce z Val di Fiemme 2003, Jiří Magál, Milan Šperl a sprinter Dušan Kožíšek, jenž sám kouče o start požádal. "Pro něj to bude nejdelší sprint v životě," komentoval Kožíškův start Petrásek.

Lyžařské maratony na libereckém mistrovství nabídnou jednu novinku. Závodníci budou mít možnosti po ujetí 7,5 kilometru vyměnit lyže. Ty čerstvě připravené jedou rychleji a při změnách klimatických podmínek by závodníkům měly hodně usnadnit situaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články