Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Královnou bílé stopy se stala Samková

Praha – Vítězkou tradiční ankety o Krále bílé stopy se stala snowboardistka Eva Samková. Ocenění dostala poté, co na zimních olympijských hrách získala zlatou medaili. Po čtyřech letech tak usedla na lyžařský trůn žena.

Je nám líto, video expirovalo.
Královnou bílé stopy byla zvolena Eva Samková

Pozici první snowboardingové vítězky lyžařské ankety si Samková užívala. "Konečně (vyhrál) správný člověk ve svazu lyžařů!" smála se a dodala: "Ne, dělám si srandu. Jsem ráda, aspoň se snowboarding začne rozvíjet a lidi uvidí, že máme dobré výsledky. Ankety ale nijak extra neprožívám, jsem samozřejmě ráda, když je člověk oceněný a celý ten večer byl takový hezký," řekla Samková.

Lyžaře si jako královna ale dobírat nebude. "Ne, určitě ne. Třeba Bany (sjezdař Ondřej Bank) jezdil výkony na olympiádě skvěle. Někdo řekne, že není super, když nemá placku, to je mi líto. Páté místo super a úplně skvělý," řekla Samková.

Snowboarding navíc ovládl i další kategorie. Marek Jelínek, jeden z dvojice koučů Samkové se stal nejlepším trenérem roku. Ester Ledecká, jezdící na snowboardu paralelní slalom a obří slalom, se stala nejlepší juniorkou.

Nejlepším skokanem na lyžích byl vyhlášen Roman Koudelka, sdruženářem Miroslav Dvořák a akrobatem už čtyřicetiletý skikrosař Tomáš Kraus. Sjezdařům vládl v Soči pátý, sedmý a devátý Ondřej Bank a běžcům Eva Vrabcová-Nývltová. Do Síně slávy byl uveden bývalý sjezdař a uznávaný metodik Vilém Podešva.

Anketa Král bílé stopy 2014 Svazu lyžařů České republiky o nejlepšího lyžaře a snowboardistu:

Hlavní cena - Král bílé stopy 2014: Eva Samková (snowboarding/snowboardcross).

Jednotlivé kategorie:

Alpské lyžování: Ondřej Bank.
Akrobatické lyžování: Tomáš Kraus.
Běh na lyžích: Eva Vrabcová-Nývltová
Skok na lyžích: Roman Koudelka.
Severská kombinace: Miroslav Dvořák.
Snowboarding: Eva Samková.
Travní lyžování: Jan Němec.
Trenér roku: Marek Jelínek (snowboarding/Samková)
Junior roku: Ester Ledecká (snowboarding a alpské lyžování)
Síň slávy Svazu lyžařů ČR: Vilém Podešva (alpské lyžování)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články