Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Koukalová: Že mám malý glóbus? Super, ale dala bych si vepřo-knedlo a pivko

Oslo – Od posledního sprintu sezony už vůbec nic neočekávala. A ještě před startem by možná nejradši byla, kdyby se vůbec nekonal. V cíli ale mohla být nadmíru spokojená a o několik minut později ještě spokojenější. Gabriela Koukalová dojela čtvrtá a v návaznosti na výsledky soupeřek si v disciplíně zajistila malý glóbus. "Je to super. Ale nelpím na tom. Mám velkou radost, zhruba takovou jako z představy, že si už za pár dní dám vepřo-knedlo-zelo a k tomu pivko," žertovala.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Koukalová je po celé sezoně značně vysílená, což prohlašovala ještě před korejskou zastávkou Světového poháru. "Nejvíc bolelo takových posledních 15 centimetrů, než jsem projela brankou na startu. Takže jsem se rozhodla, že to první kolo pojmu jako pochodové cvičení, pojedu si to na pohodu, abych neurazila," uvedla.

Jenže se blýskla čistou položkou vleže, což jí vlilo krev do žil. "Tak jsem se ještě nějak vzchopila a řekla, že teprve začnu zkoušet závodit. Když mi říkali, že mám 10 vteřin na první místo, tak jsem to trochu rozjela," smála se.

Je nám líto, video expirovalo.
Koukalová o malém glóbu: Body jsem nepočítala, vyšlo to nějak samo

Na poradě týmu prý v nadsázce bude přemýšlet o tom, zda nenavrhne přehodnocení plánu. "Na tomhle je vidět, že někdy přemíra snahy škodí a je potřeba si umět z toho udělat legraci a nebrat to tak vážně," řekla Koukalová. "Moje taktika byla prostě minout všechny terče," dál vtipkovala.

Vestoje pak chybovala jen jednou. "Ale měla jsem to kde lovit. Od prvního kola jsem věděla, že se půjdu projít, podívala jsem se, kdo kde fandí...," líčila Koukalová, které podle jejích slov nezbývalo než začít závodit. "Byl to jeden z mála závodů, kdy jsem měla ještě sílu zrychlovat," přiznala.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Vůbec netušila, že držitelka velkého křišťálového glóbu Němka Laura Dahlmeierová vyhořela na první položce. "Od začátku sezony jsem neotevřela jediné výsledky, mně je to vlastně úplně jedno. Netušila jsem, že Laura první tři nedala, nikdo na mě nekřičel," řekla Koukalová.

Jen šéftrenér Ondřej Rybář, ale kvůli něčemu jinému. "Na největším kopci na mě před závodem řval, že jestli pojedu blbě, dostanu holí za ucho, tak jsem to vzala vážně," dodala.

Těší se, až bude mít za sebou i stíhačku a závod s hromadným startem. Už je toho prý skutečně moc. "Je to strašně dlouhé. Když máme po mistrovství světa jeden svěťák, tak prostě potom z toho nadšení jsou ještě tři závody a člověk ví, že je po sezoně. Tady je to hrozně moc," řekla ke Koreji, Finsku a teď i Norsku, které následovaly po světovém šampionátu v Hochfilzenu.

Že však byla od Vánoc doma sotva pár dní, ji netrápí. "Já jsem všude zdejší. Ale určitě se těším na nějakou změnu, i když se pořád něco děje. Závodním ráda, nejhorší je najít energii a namotivovat se, aby to člověk vydržel." 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články