Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Koukalová: Střílet rychle, to není moje cesta

Nové Město na Moravě – Gabriela Koukalová vstupuje do závodů v Novém Městě v pozici páté nejlepší biatlonistky seriálu. V rozhovoru pro ČT si chválí atmosféru kolem tratí, i když přiznává, že hluk může závodníky rušit na střelnici. Okomentovala také svou letošní přípravu, v níž se neúspěšně pokusila zrychlit svou střelbu, i kvality svých soupeřek. Přehnané cíle si před závody nedává.

Gabriela Koukalová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Organizátoři pro diváky dostavěli jednu tribunu, čímž ještě rozšířili kapacitu. Koukalová si atmosféru chválí, přidává ale, že hluk může biatlonisty rušit na střelnici. "Člověk si tady připadá jako mravenec. Prostředí se ještě rozrostlo o celou tribunu, je to opravdu monumentální. Vůbec si nedokážu představit, jak to bude vypadat, až se naplní," poznamenala Koukalová a dodává: "Řev diváků se nese až na střelnici a vypnout, aby člověk nevnímal tribuny, je hodně náročné a řekla bych, že ještě daleko horší než v Schalke aréně."

"Potkala jsem při vstupu na stadion (Ole Einara) Björndalena a když i ten se začal rozhlížet a obdivovat arénu, tak to je asi co říct," říká česká hvězda. Zhodnotila i náročnost tratě. "Jde to hodně se současným trendem, tzn. připravit pro závodníky co největší oříšek. Trať je náročná jak z hlediska stoupání, tak i klesání. Řekla bych, že ten sjezd, který vede tunely, je asi nejtěžší v historii Světového poháru, který si pamatuji. Střelnice je trochu nevyzpytatelná. Zdá se mi, že terče jsou o trochu dál, člověk se musí soustředit," hodnotí.

Gabriela Koukalová o svém debutu v Novém Městě (2009): "Týden nebo dva předtím jsem měla super výsledky. Když jsem ale vstoupila na stadion, tak jsem řešila spoustu věcí ohledně davů diváků, ale na závod samotný se mi nepodařilo zkoncentrovat."

Okomentovala i své soupeřky. "Laura (Dahlmeierová) je letos hodně stabilní a cílevědomá závodnice, která ví, pro co si jede. Věřím, že letos to bude její sezona. Kaisa (Mäkäräinenová) je velmi silná běžkyně, ale nemá takovou stabilitu ve střelbě. Nejvíce bych to přála Marii (Dorin Habertové), protože je to osobnost, ke které vzhlížíme. Velmi sympatická závodnice a dlouholetá přítelkyně," popisuje.

Koukalová pracovala v přípravě na zlepšení svých časů ve střelbě. To ale příliš nevycházelo. "Snažila jsem se věnovat rychlosti střelby, ale vždy jsme došli k závěru, že je to na úkor přesnosti. Dělala jsem spoustu zbrklých a zbytečných chyb. Nakonec se to ustálilo. Střelecky jsem se moc nezlepšila, tak alespoň doufám, že jsem se posunula trochu v běhu. Střílet rychle, to není moje cesta," prozradila.

Koukalová si před závody nedává velké cíle. "Nemám vůbec žádné očekávání. Je to asi trochu nudné, ale nejvíc spokojená budu, když budu vědět, že jsem na trati udělala maximum a že jsem nemohla zrychlit ani o vteřinu. A kdybych i věděla, že už víc terčů trefit nešlo, tak by mě to velmi těšilo," uzavřela Koukalová. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články