Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koukal bojuje o nominaci na olympiádu. Podle Petráska šanci nemá

Praha - Spory provází olympijskou nominaci běžců na lyžích. Do debaty se totiž vložil i Martin Koukal, který v reprezentaci už třetí sezonou absentuje. Na Horních Mísečkách chtěl Koukal bojovat o svou šanci na Soči, o dvě a půl sekundy ho však v cíli porazil Stanislav Řezáč - podstatnější však je, že v závodě nestartoval nikdo z reprezentantů, proti kterým měl Koukal měřit síly. Nominaci provází kontroverze - jediní, kteří mají jistá místa, jsou Lukáš Bauer s Alešem Razýmem.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Koukal usiluje o olympijskou nominaci

"Bylo řečeno, že všichni, kteří nebudou mít jistou olympiádu, tady pojedou proti sobě a poměří síly na Mísečkách," uvedl Martin Koukal. Oponuje mu však reprezentační trenér Miroslav Petrásek. "Nesmírně obtížně se k těmhle vyjadřuje přes média. Jenom mě mrzí, že Martin víc mluví než předvádí výsledky," byl Petrásek rezolutní.

Martin Koukal:

"Podle dohod s reprezentačním trenérem jsem se měl v tomto závodě poměřit s reprezentanty, kteří nemají splněna nominační kritéria na olympiádu o nominaci, ale bohužel, nikdo z reprezentace nestartoval."

Česko má čtyři nominační místa - Bauer s Razýmem jsou jistí, dalšími dva kandidáty jsou Martin Jakš a Jiří Magál. "Dva jsou na sto procent, další jsou na 99 procent jistí," říká Petrásek. "Tak já to vidím tak, že se se mnou nepočítá," míní Koukal. Nominace se uzavře v lednu po sprinterském závodě SP v Novém Městě na Moravě.

Koukal odešel z běžecké reprezentace rok po olympiádě ve Vancouveru a vrhl se na dálkové běhy. Loni se mu ale i vinou zdravotních problémů vůbec nedařilo. Minulý týden začal novou sezonu šestým místem na italské La Sgambedě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články