Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koukal běžel maraton na Kamčatce. Propadl

Praha - Běžec na lyžích Martin Koukal je posledním z českých reprezentantů, který se v této závodní sezóně představil na sněhu. Na Kamčatce absolvoval šedesátikilometrový maraton. Moc se mu ale nedařilo. "Časový posun a všechno kolem se podepsalo na tom, že ten závod dopadl tak, jak dopadl. Na Kamčatku pojedu za přírodou, ale závodit už asi ne," řekl Koukal.

Martin Koukal
zdroj: VLP autor: Martin Divíšek

Metropolí krajiny vulkánů a pevné víry je jediné větší město Petropavlovsk Kamčatský. Tamní areál zimních sportů patřil o uplynulém víkendu stovkám vyznavačů dlouhých běžeckých tratí.

Na Avačinský maraton dorazil tři dny před startem i Martin Koukal. Po více než osmihodinovém nejdelším vnitrostátním letu na světě z Moskvy na Kamčatku měl velké problémy s aklimatizací, což ruku v ruce s poklesem formy v závěru sezony nevěstilo nic dobrého.

V silné konkurenci zejména domácích reprezentantů v čele s předními účastníky světového poháru Ivanovem a Širjajevem se Koukal udržel ve vedoucím skupině jen do 25. kilometru. Do cíle nakonec dojel osamocen na 20. místě s velkou ztrátou za vítězem Rusem Andrejem Kalinským, který odbruslil šedesátku za 2 hodiny a 29 minut.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články