Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Koudelku pódium překvapilo: Chtěli jsme Sapporo pojmout jako trénink

Sapporo – Roman Koudelka jel do Sappora trénovat, chtěl se připravit hlavně na závody ve Willingenu a Neustadtu, nehodlal se stresovat nějakými výsledky. A nakonec možná to byl důvod, proč se po více než měsíci opět vrátil na stupně vítězů ve světovém poháru. "Pódium vždycky potěší. Navíc si toho strašně vážím i kvůli té dlouhé cestě," řekl Koudelka.

Roman Koudelka (vpravo) se v Sapporu vrátil na stupně vítězů
zdroj: ČTK/AP

Závody v dalekém Japonsku často představitelé absolutní špičky vynechávají, letošní rok byl ale výjimkou. Z elitní desítky průběžného hodnocení SP chyběli jen tři skokané - Rakušan Schlierenzauer, Švýcar Ammann a Němec Freund.

"Je to super, protože výsledky už delší dobu nebyly podle představ. A konečně jsem dotáhl soupeře, kteří v posledních závodech skákali dál," vypíchl český skokan. "Teď se ukázalo, že mám na to, abych je porážel."

Koudelka byl naposledy na stupních vítězů před Vánoci v Engelbergu, pak se jeho do té doby skvělá výkonnost trochu zadrhla. "Takže jsme si s trenérem (Richardem Schallertem) řekli, že to tady pojmeme jako trénink. Že se nebudu snažit dělat tady nějaké výsledky. A kupodivu se to otočilo," líčil Koudelka.

"Skákal jsem uvolněně a možná to bylo přesně ono, co jsem potřeboval. Už jsem ale skákal dobře na trénincích, takže jsem si začal věřit, což bylo důležité," pochvaloval si. "Je to pro mě ponaučení, budu se snažit skákat uvolněně a spíš tréninkové skoky a výsledek přijde. Tenhle je výborný," zopakoval.

V prvním kole zpozdil odraz, v druhém pokusu útočil, i když se mu úplně nepovedl telemark. "Nebyly tam tak velké rozestupy. Doufal jsem nejdřív, že by to mohlo dopadnout," popsal čekání na pokusy soupeřů ve finálovém kole. Ale když byl na třetím místě a na můstku ještě zbýval Rakušan Hayböck, už nevěřil. "Ale naštěstí to dopadlo. Měl smůlu, já štěstí," prohlásil český skokan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články