Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koudelka skončil v Klingenthalu šestý

Klingenthal - Skokan na lyžích Roman Koudelka skončil v závodu Světového poháru v německém Klingenthalu šestý. Český reprezentant útočil podruhé v sezoně i v kariéře na stupně vítězů, ale druhé místo z úvodního kola neudržel. Zvítězil Polák Kamil Stoch, z Čechů dále bodovali osmnáctý Jakub Janda a třicátý Ondřej Vaculík. Koudelka doletěl v prvním kole na 137 metrů a byl druhý za domácím Michaelem Uhrmannem. "Trochu jsem se bál, jestli podmínky vydrží, ale byl to super skok, krásně uvolněný," řekl Koudelka. Navázat na lednové třetí místo z harrachovských letů se mu ale nepodařilo. V druhém kole skočil 125,5 metru a v pořadí klesl.

Uhrmann po prvním kole suverénně vedl. Skokem dlouhým 146,5 metru vylepšil rekord můstku, který o den dříve vytvořil v kvalifikaci Švýcar Simon Ammann. Nakonec ale dopadl ještě hůř než Koudelka. V druhém kole skákal poslední a diváci už očekávali, jak budou slavit jeho triumf, ale domácí reprezentant po pokusu dlouhém jen 115 metrů skončil až třináctý.

Stoch vyhrál o šest desetin bodu před rakouským lídrem SP Thomasem Morgensternem, třetí byl Ammann. Třiadvacetiletý polský skokan vyhrál podruhé v kariéře, poprvé se mu to podařilo před deseti dny doma v Zakopaném.

Janda po prvním kole litoval zpožděného odrazu. "Prošlápl jsem to," řekl. "Mohl jsi mít o sedm metrů víc, kdybys to trefil," hlásil skokanovi do vysílačky trenér David Jiroutek. Vaculík postoupil do druhého kola pošesté v kariéře a poprvé přesně po dvou letech. Po prvním skoku závod skončil pro Jana Maturu (34.), Borka Sedláka (47.) a Martina Cikla (49.).

Zatímco Koudelka měl dobré podmínky, Maturu vítr zezadu srazil na 121 metrů a mimo postupové pozice. "Od Japonska se mě drží smůla. Ten skok byl přitom povedený," řekl Matura, který od čtvrtého místa v Sapporu ani jednou nepostoupil do 2. kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články