Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Koudelka se 14. místem postaral o nejlepší letošní výsledek českých skokanů

Engelberg – Roman Koudelka se čtrnáctým místem v dnešním závodě Světového poháru v Engelbergu postaral o nejlepší výsledek českých skokanů v této sezoně. Dalším českým reprezentantům se už ovšem tolik nedařilo. Vedle Koudelky do druhého kola prošel pouze Borek Sedlák, který nakonec skončil 26. Sedlák bodoval poprvé v sezoně. Do elitní třicítky se naopak nevešli Jakub Janda (35.), Lukáš Hlava ani Antonín Hájek (oba 42.), Jan Matura skončil už v kvalifikaci. Závod v solidních povětrnostních podmínkách vyhrál Rakušan Thomas Morgenstern.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK

Koudelkovi se o jednu příčku podařilo vylepšit včerejší výkon Jakuba Jandy – tento závod se konal místo závodů v Harrachově, které musely být kvůli nepřízni počasí zrušeny. Ani včerejšímu závodu ovšem počasí nepřálo a nakonec musel být ukončen už po prvním kole. 

Morgenstern potvrdil v dnešním regulérním závodě současnou nadvládu, když vyhrál počtvrté za sebou. Rakušan sebral ve druhém kole vítězství Adamu Malyszovi z Polska, který před ním po prvním skoku vedl o čtyři desetiny bodu. Trojnásobný olympijský vítěz z Rakouska předvedl v součtu kratší skoky (135+135,5) než Malysz (137+135), ale po bodových přepočtech vyhrál o 2,2 bodu. Třetí skončil Fin Matti Hautamäki. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články