Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Koudelka prolomil leteckou smůlu českých skokanů a skončil devátý

Planica (Slovinsko) – Nejlepšího leteckého výsledku v kariéře dosáhl devátým místem v závěrečném závodě skokanského světového poháru Roman Koudelka. Nejlépe v Planici létal Fin Harri Olli, dříve již jistý vítěz SP Gregor Schlierenzauer skončil pátý. Závěrečný závod letošní sezony provázely problémy, organizátoři dvakrát měnili nájezd a úvodní kolo se proto podařilo dokončit až napotřetí. To zřejmě poškodilo Schlierenzauera, naopak z restartu vytěžil Koudelka.

Český skokan Roman Koudelka
zdroj: ČTK autor: ČT24

První skok Romanu Koudelkovi nevyšel, ale při opakovaném pokusu doletěl do vzdálenosti 201,5 metru od hrany můstku a patřilo mu v té chvíli osmé místo. V druhém kole Koudelka skočil 195,5 metru a v konečném pořadí jednu příčku ztratil.

Přesto je to jeho nejlepší letecký výsledek v kariéře, na mamutích můstcích zatím skončil nejlépe sedmnáctý minulý týden ve Vikersundu. Tento výsledek je zároveň povzbuzením pro české skokany. Těm se na světové scéně v letech dlouho nedařilo, problémy s nimi měl i Jakub Janda ve své nejlepší formě v letech 2005 a 2006.

Olli si pro třetí triumf v závodech SP v kariéře doletěl díky výkonům 211 a 219,5 metru. Na druhém místě skončil Polák Adam Malysz, o třetí místo se podělili domácí Robert Kranjec a Švýcar Simon Ammann.

Celkově vyhrál světový pohár skokanů na lyžích Schlierenzauer před Ammanem a dalším Rakušanem Wolfgangem Loitzlem. Koudelka jako nejlepší z českých závodníků skončil na 16. místě, Jandovi patří celková 22. příčka. Další čtyři čeští účastníci SP skončili v šesté a sedmé desítce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články