Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Koudelka piluje v Klingenthalu poslední skoky. Pak začne Světový pohár

Už jen týden a čeští skokané se poprvé objeví na můstcích při závodech nové sezony Světového poháru. Na závěrečném soustředění v německém Klingenthalu nechybí Roman Koudelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Koudelka se na start sezony připravuje v Klingenthalu

Je to tři roky zpátky, kdy Roman Koudelka v Klingenthalu slavil. Na místní můstek má výtečné vzpomínky – v roce 2014 tu poprvé zvítězil ve Světovém poháru. "Můstek je hodně větrný, takže je to většinou loterie," míní Koudelka, který vzápětí dodává, že i přesto Klingenthal příliš rád nemá. "Výsledky tady ale většinou mám dobré," usmívá se.

Kvůli větru se z nájezdu spustil jen třikrát, to ovšem tolik nevadí. V letních měsících absolvoval skoků dostatek. "Co se týče letové fáze, udělal velký krok dopředu. Měl by sezonu dobře začít, to by mu psychicky moc pomohlo. Jeho fyzička i technika je nyní velmi dobrá," říká trenér české reprezentace Richard Schallert.

Do olympijské sezony vstoupí Roman Koudelka příští víkend v polské Wisle. Rád by se na úvod seriálu blýskl výkonem, který mu v letní Grand Prix vynesl dvakrát třetí místo. "Jde o můstek, který mi sedí. V roce 2016 se mi tam podařilo vyhrát, těším se tam a a celkově i na kolotoč Světového poháru," uzavírá nejlepší domácí skokan posledních let.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články