Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Koudelka, Matura, Janda a Hájek. Nominace na Turné se ale může změnit

Praha - Vítěz tří závodů světového poháru v této sezoně Roman Koudelka povede české skokany na lyžích do Turné čtyř můstků. Spolu s druhým mužem průběžného pořadí SP jsou v týmu Jan Matura, Jakub Janda a Antonín Hájek. Nominaci oznámil sportovní ředitel úseku Rostislav Jozífek.

Roman Koudelka, Jan Matura a Jakub Janda
zdroj: ČTK autor: Břetislav Fiala

Koudelka je po životním vstupu do sezony jedním z favoritů Turné. V Oberstdorfu s ním o víkendu 27. a 28. prosince budou skákat Matura, Janda a Hájek, ale už při druhé německé zastávce Turné v Garmisch-Partenkirchenu 31. prosince a 1. ledna se kvarteto může změnit.

"Bude záležet na výkonech kluků v Oberstdorfu a také zálohy na Kontinentálním poháru v Engelbergu. Potom se rozhodneme, zda budeme případně nominaci na Ga-Pa měnit," řekl Jozífek. Ve Švýcarsku budou o naději na případný start na Turné čtyř můstků usilovat Lukáš Hlava, Martin Cikl a Čestmír Kožíšek.

Pořadatelé obou německých závodů potvrdili, že navzdory současnému teplému počasí budou můstky připraveny. Turné pak bude pokračovat rakouskou polovinou v Innsbrucku a Bischofshofenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články