Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Koudelka má první medaili v SP, v harrachovských letech byl třetí

Harrachov - Roman Koudelka obsadil v Harrachově třetí místo v závodě Světového poháru v letech na lyžích a poprvé v kariéře vybojoval v elitním seriálu medailové umístění. Lepší dnes byli jen Švýcar Simon Ammann a vítězný Rakušan Thomas Morgenstern. Ten vyhrál devátý z dosavadních patnácti závodů sezony a v Harrachově přidal triumf k sobotnímu druhému místu. Koudelka byl dosud v kariéře čtyřikrát na čtvrtém místě.

Základ životnímu výsledku položil jednadvacetiletý talent v prvním kole, v němž předvedl nejdelší skok kariéry 208,5 metru. Desátý muž sobotní soutěže pak v druhém pokusu svůj výkon dokonce ještě o dva a půl metru vylepšil a ze šestého místa poskočil až na bronzovou pozici.

Koudelka, který byl dosud v letech na lyžích nejlépe devátý před dvěma lety v Planici, se v druhém kole dostal jako jediný přes dvě stě metrů. "V prvním pokusu jsem ještě malinko zpozdil odraz, ale podmínky mi přály. Dokázal jsem toho po dlouhé době využít. Vytáhl jsem se na lyže, odlítlo to, byl to fantastický pocit, strašně jsem si to užil," zhodnotil svůj první skok Koudelka.

Posledním Čechem, který stanul ve Světovém poháru na stupních vítězů, byl v březnu 2006 v Lahti Jakub Janda. Tehdy skončil bývalý vítěz SP a Turné čtyř můstků druhý na velkém můstku. Do desítky se dnes vešel ještě Borek Sedlák, dvacátý byl Jan Matura a sedmadvacátý Lukáš Hlava. "Jsem maximálně spokojený, sešlo se tady hodně faktorů, které mi zpříjemnily víkend," řekl Sedlák s poukazem na diváky, dobré skoky i domácí prostředí a přítomné kamarády. "Vycházelo mi to, mohl jsem se ukázat a snad všichni budou vědět, že umím skákat," prohlásil.

Smůlu měl Jakub Janda, jemuž na 31. pozici utekl postup o sedm desetin bodu, a dvakrát si neskočil ani Antonín Hájek, který byl v prvním kole předposlední, třebaže loni byl jasně nejlepším českým letcem díky rekordnímu skoku 236 metrů. "Asi půjdu do kostela a dám se na modlení," komentoval to Hájek.

Je nám líto, video expirovalo.
Koudelka skončil v Harrachově třetí
Thomas Morgenstern
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články