Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Kouč českých biatlonistů Rybář je Trenérem roku, porazil Kotyzu i Vrbu

Praha - Strůjce české biatlonové euforie Ondřej Rybář byl Unií profesionálních trenérů (UPT) Českého olympijského výboru vyhlášen Trenérem roku 2014. Druhý v anketě skončil kouč českých fotbalistů Pavel Vrba, který čtyřmi výhrami dostal národní tým do čela kvalifikační skupiny ME. Třetí místo patří Davidu Kotyzovi, osobnímu kouči tenistky Petry Kvitové, která v uplynulém roce podruhé v kariéře vyhrála Wimbledon.

Zdeněk Vítek (vlevo) a Ondřej Rybář
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Šestatřicetiletý Rybář, aktuálně šéftrenér celé reprezentace, stál za olympijským úspěchem v Soči, kde biatlonisté vybojovali pět medailí. "Trenér je součást týmu a nebýt tak skvělých sportovců, tak i kdybych se rozkrájel, nenadělám zhola nic. Poděkování v prvé řadě patří jim a všem lidem kolem českého týmu. Velmi si cením, že můžu být v tak úžasné společnosti sportovců a teď i trenérů," uvedl Rybář. O vítězi ankety rozhodlo všech 81 členů UPT. Slavnostní vyhlášení se  konalo v pražském Studiu Ypsilon.

UPT rovněž zvolila třináct slavných trenérů do Síně slávy. Jsou jimi Jaroslav Baďura (kanoistika), Luděk Bukač (hokej), Vojtěch Červínek (cyklistika), Václav Fiřtík (biatlon, in memoriam), Jan Kukal (tenis), Josef Masopust (fotbal), Petr Novák (rychlobruslení), Míla Nováková (krasobruslení), Aleš Poděbrad (atletika), Pavel Řeřábek (volejbal), Jaroslav Starosta (veslování), Jaroslav Šíp (basketbal, in memoriam) a Michal Vachun (judo).

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér roku Rybář: Není to o jednom člověku
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články