Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kostnerová se vrátila na led a chystá se do Ostravy na mistrovství Evropy

Řím – Až se v lednu bude v Ostravě konat mistrovství Evropy v krasobruslení, objeví se na ledě i jedno velmi známé, byť kontroverzní jméno. Pětinásobná evropská šampionka Caroline Kostnerová se vrací po trestu, který dostala za krytí dopingu svého někdejšího přítele.

Je nám líto, video expirovalo.
Na krasobruslařský led se vrací Italka Kostnerová

Carolina Kostnerová v minulých dnech poosmé v kariéře vyhrála mistrovství Itálie, a vypadá to tedy, že je ve výtečné formě. Především volnou jízdou na hudbu Antonia Vivaldiho vyslala evropským soupeřkám jasný vzkaz, že je v Ostravě připravena usilovat o šestý titul mistryně Evropy. "Mám za sebou tvrdý trénink, připravili jsme řadu novinek, které jsme poctivě pilovali. A to, že se mi je podařilo předvést v závodech, mi dodává sebevědomí," říká Kostnerová. 

Devětadvacetiletá Kostnerová nesměla více než dva roky závodit. Trest dostala za to, že napomáhala svému tehdejšímu příteli a italskému reprezentantovi v chůzi Alexi Schwazerovi krýt užití nepovolených prostředků při tréninku. Zatímco Schwazer už nezávodí, Kostnerová bude jednou z hlavních favoritek evropského šampionátu v České republice.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články