Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kostelič potvrdil formu prvním triumfem v super-G

Kitzbühel (Rakousko) - Superobří slalom na obávané sjezdovce Streif v Kitzbühelu vyhrál Chorvat Ivica Kostelič a připsal si premiérové vítězství v této disciplíně. V hodnocení sezony světového poháru má jednatřicetiletý lyžař náskok již 255 bodů na druhého Aksela Lunda Svindala z Norska. Původně byl ve startovní listině i Ondřej Bank, ale nakonec se rozhodl soustředit na sobotní sjezd započítávaný do kombinace.

Kostelič momentálně nemá na svazích konkurenci a vyhrál čtyři z posledních pěti závodů. Výbornou formu prodal i v disciplíně, ve které nebyl nikdy lepší než osmý. Specialisty na rychlostní disciplíny navíc předčil na nejnáročnější sjezdovce v seriálu, kterou nezvládlo dokončit 23 lyžařů včetně jediného českého zástupce Petra Záhrobského. Ten se nevešel hned do jedné z úvodních branek.

"Nebyla to čistá jízda, několikrát jsem se vychýlil z ideální stopy, ale dokázal jsem to vždy udržet. Navíc jsem měl trochu štěstí, viditelnost na trati se nezlepšovala a bylo výhodné startovat s nižším číslem," popsal obtížný závod zkušený Chorvat.

Rakušané jsou stále v šoku

Za Kosteličem skončil o 23 setin zpět domácí Georg Streitberger, třetí byl Svindal. S nástrahami trati si neporadili například spolufavorité Klaus Kröll a Michael Walchhofer.

Další Rakušan Benjamin Raich v prudké pasáži dokonce na chvíli ztratil kontrolu nad lyžemi a zdálo se, že se nevyhne těžkému pádu. Na rozdíl od Hanse Gruggera, jenž při čtvrtečním tréninku utrpěl těžká zranění hlavy, žeber a plic, situaci ustál. "Jsme pořád v šoku, nebylo lehké tu závodit. Stále myslíme na Hanse a doufáme, že bude brzy zase lyžovat s námi," komentoval výpadky rakouských lyžařů Raich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články