Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kontroverzní trenér Mayer se chystá znovu na olympiádu

Vídeň - Bývalý trenér rakouských běžců na lyžích Walter Mayer, s jehož osobou jsou spojeny dopingové skandály z předchozích dvou olympijských her, se chystá i do Vancouveru. Kontroverzní Rakušan se do kanadského dějiště vydá jako turista. "Objevím se tam, kde budu nejméně očekáván - ve Vancouveru," řekl dvaapadesátiletý Mayer magazínu Sportwoche. Dostal se prý sice do situace, že žije na hranici životního minima, ale cestu mu budou financovat někteří jeho zastánci. "Sice se povedlo (po hrách v Turíně) odstavit celé naše běžecké družstvo, v mém případě se to ale nepodaří," dodal.

Mayer byl už v roce 2002 potrestán zákazem účasti na dvou následujících olympiádách kvůli svému podílu na skandálu s krevním dopingem při tehdejších hrách v Salt Lake City. Navzdory tomu se objevil jako "soukromá osoba" před čtyřmi lety v Turíně, ale zdržoval se poblíž sportovců a svou přítomností vyprovokoval italskou policii k razii v ubikacích rakouských biatlonistů a běžců. Sám uprchl za dramatických okolností zpět do vlasti.


V Turíně tehdy policie objevila zařízení a látky sloužící k dopingovým praktikám a Mayer byl poté Mezinárodním olympijským výborem potrestán desetiletým zákazem činnosti. Od Rakouského olympijského výboru dostal doživotní distanc. Potrestáno bylo také šest rakouských lyžařů.



Plánovanou cestu do Vancouveru Mayer nepovažuje za provokaci. "MOV musí dodržovat zákony. Mohu jet do Vancouveru jako turista, stejně jako jsem takto mohl do Turína," řekl Mayer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články