Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Koněm roku 2011 vyhlášen Šamalgán

Prostějov - Na galavečeru českého dostihového sportu v Prostějově bylo odtajněno jméno nejlepšího koně roku 2011. Hlasující experti přisoudili primát stejně jako v roce 2010 ryzákovi Šamalgánovi, který těsným rozdílem odsunul na druhé místo trojnásobného vítěze Velké pardubické Tiumena.

Dostihy
zdroj: ČT24

Vítězného koně Šamalgána mohli fanoušci dostihového sportu v loňském roce vidět především na zahraničních závodištích. Jednou dokázal zvítězit i v silné konkurenci v Německu. Po sezoně ho však majitel prodal do Francie a nadále tak ryzák v českém tréninku už působit nebude. K ceně pro koně roku přidal Šamlagán i ocenění pro nejlepšího mílaře a staršího koně.

Přestože se vítězný kůň Velké pardubické Tiumen umístil až na druhé pozici, jeho majitel měl z výsledku radost: "Já si nemyslím, že je to zklamání, protože jsme vyhráli anketu o nejlepšího překážkového koně. A v té vrcholné anketě, kde se utkala disciplína rovinových koní a překážkových koní jsme skončili o osm hlasů na druhém místě, takže vlastně je to v sekci překážkových koní jakoby vítězství," řekl majitel koně Ivo Köhler.

Cenu za dlouhodobý přínos dostihovému sportu získala České televize.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články