Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Končit ve 42 letech? Ani náhodou. Björndalen chce jet i na OH 2018

Oslo – Žádný závěr kariéry, naopak tužba zabojovat o další cenné kovy. Fenomenální norský biatlonista Ole Einar Björndalen smetl ze stolu spekulace o svém konci kariéry a prohlásil, že chce závodit až do olympijských her v Pchjongčchangu v roce 2018. Dvaačtyřicetiletý osminásobný olympijský vítěz a dvacetinásobný mistr světa navíc překvapil prohlášením, že v říjnu očekávají s běloruskou biatlonistkou Darjou Domračevovou narození prvního potomka

"Už se těším na další sezonu. Motivace mi rozhodně neschází," prohlásil "Kanibal" a doplnil, že se cítí jako dvacetiletý. "Myslím, že v biatlonu mohu stále něco dokázat," dodal Nor, který na březnovém mistrovství světa v Oslu vybojoval čtyři cenné kovy.

Björndalen chtěl původně končit už po předloňských hrách v Soči, avšak po triumfu ve sprintu a ve štafetě svoje rozhodnutí přehodnotil. Totéž učinil i nyní po úspěšném vystoupení v Oslu, kde ke zlatu ze štafety přidal i tři individuální cenné kovy.

Kvůli prodloužení sportovní kariéry rezignoval Björndalen na svou pozici v komisi sportovců Mezinárodního olympijského výboru (MOV), do níž byl na osm let zvolen v roce 2014 v Soči. MOV ho původně zbavil jeho povinností do mistrovství světa v Oslu, nyní se slavný Nor funkce vzdal, protože by na práci v komisi neměl čas ještě další dva roky.

V Pchjongčchangu může Björndalen při svém sedmém startu pod pěti kruhy rozšířit rekordní sbírku 13 medailí. Poprvé se na hrách představil v roce 1994 v Lillehammmeru, od té doby získal osm zlatých, čtyři stříbra a jeden bronz a stal se nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních olympijských her.

Šestinásobný celkový vítěz Světového poháru Björndalen, jenž vlastní rovněž rekordních 44 medailí ze světových šampionátů, poprvé veřejně promluvil o svém vztahu s Domračevovou. Běloruská hrdinka her v Soči, kde vybojovala tři zlata, vynechala nedávno skončenou sezonu kvůli vyčerpání a onemocnění mononukleózou.

Je nám líto, video expirovalo.
Anketa: Ukončí Björndalen po této sezoně aktivní kariéru?
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články