Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kofler vyhrál v Engelbergu jen o jednu desetinu

Engelberg – Nejtěsnějším možným způsobem vyhrál závod skokanů na lyžích ve švýcarskem Engelbergu Rakušan Andreas Kofler, když porazil polského skokana Kamila Stocha, a připsal si druhé vítězství v řadě. Z Čechů bodoval pouze Lukáš Hlava, který obsadil 22. místo.

Osmadvacetiletý Kofler, jenž ovládl už minulý závod SP v Soči, vyhrál v Engelbergu už třetí rok po sobě. Po prvním kole byl sice až devátý, v druhém však předvedl nejdelší skok dne 136,5 metru a získal dvanáctý triumf v kariéře. Kofler porazil o pouhou desetinu Poláka Kamila Stocha, jenž po prvním kole vedl. Třetí skončil Rakušan Gregor Schlierenzauer před lídrem SP Severinem Freundem z Německa.

Hlava zůstal i po dnešním závodu jediným českým skokanem na lyžích, který v této sezoně dokázal bodovat. Trio Jan Matura, Antonín Hájek a Martin Cikl skončilo v páté desítce a do druhého kola nepostoupilo. Cikl byl poslední, padesátý, Hájek dvě příčky před ním a Matura třiačtyřicátý.

Páteční kvalifikací neprošel nejzkušenější český skokan Jakub Janda. Roman Koudelka po nevydařeném úvodu sezony Engelberg vynechal a připravuje se na Turné čtyř můstků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články