Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

König je velký příslib do budoucna, říká Kreuziger

Plzeň - Český cyklista Roman Kreuziger, pátý cyklista letošní Tour de France, ladí formu na další sezonu. V úterý navštívil fotbalový zápas Plzně s Manchesterem a nyní se chystá na přípravu do Itálie. "Pojedu pár kvalitních intenzivnějších tréninků a uvidíme, jak na to odpoví nohy," říká.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Roman Kreuziger

Před Kreuzigerem stojí výzva v podobě MS ve Florencii, s účastí stále váhá. "MS je specifický závod, těžko říct, kdo z Čechů má největší šance. Určitě je třeba vyzdvihnout výkon Leopolda Königa, který zajel skvěle Vueltu. Pokud dobře zregeneruje a bude mít chuť, může jet na dobrý výsledek. Stejně tak Zdeněk Štybar nebo já, pokud se rozhodnu, že pojedu. MS ve Florencii je lákavé, takhle kvalitní není každý rok," říká s tím, že sám v případě účasti pojede pouze v silničním závodě.

Co se týče českých cyklistických nadějí, vyzdvihuje pětadvacetiletého Königa a jeho výkon na letošní Vueltě. "Na to, že šlo o jeho první Grand Tour, působil velice vyrovnaně. Je tam ještě spousta věcí, které se naučí postupně, ale v první fázi je třeba vyzdvihnout jeho výkon. Je velkým příslibem do budoucna," myslí si Kreuziger.

On sám Vueltu nezajel podle představ, v jejím průběhu odstoupil. "Nejde být připravený po celou sezonu na tři, čtyři cíle za rok. Můj první cíl byly klasiky, přes léto Tour, Vuelta byla trochu neznámá. Samozřejmě člověk nemůže po Tour přestat závodit, aby měl do další sezony závodní kilometry v nohách," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články