Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Klaus k fotbalové Plzni: Přeji, že je to nePraha

Karlovy Vary – Prezident Václav Klaus je sportovcem tělem i duší. O svoji velkou vášeň se nenechává navzdory pracovním povinnostem rozhodně připravit. Hraje tenis, v zimě lyžuje a cizí mu není ani golf. O víkendu se zúčastnil turnaje v Karlových Varech.

Václav Klaus
zdroj: Isifa/LN autor: Tomáš Krist

Ve druhé polovině 60. let minulého století si Václav Klaus zahrál nejvyšší československou basketbalovou soutěž, dodnes je nadšeným tenistou, lyžařem a občas i golfistou. "Sport mi dal úžasnou radost. Nesmírně mě to těší a baví," říká Klaus.

Golf se v roce 2016 představí jako olympijský sport. Česko zatím hledá výraznou tvář, která by ho mohla v Brazílii reprezentovat – naděje se vkládají např. do Kláry Spilkové. "Myslím, že se někdo urodí, stejně jako v ostatních sportech."

Sportovní událostí týdne je postup Plzně do základní části fotbalové Ligy mistrů. Radost z toho má i nejvyšší představitel českého státu. "Jako celoživotní Pražák musím říct, že přeji to, že je to nePraha. Zaslouží si, aby se další město objevilo na sportovní mapě v širším mezinárodním měřítku," uzavřel Klaus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články