Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Klasika na MČR opět patří Ryplovi, Havlíčková si dojela pro druhý titul

Už druhý titul si během mistrovství republiky připsala na konto Barbora Havlíčková. Po páteční výhře na trati 10 km volnou technikou ovládla stejnou distanci i v klasice. Mezi muži se na patnáctce radoval její týmový kolega Miroslav Rypl z Dukly Liberec, jemuž se podařilo v Novém Městě na Moravě triumf obhájit.

Miroslav Rypl
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Petter Arvidson

Pětadvacetiletý Rypl rozhodl o vítězství v závěrečných dvou kilometrech a porazil druhého Adama Fellnera o 13,6 sekundy. "Stále jsem s Adamem prohrával o dvě až tři sekundy, měl jsem ale lepší závěr. V boji o nominaci na olympijské hry jsem to vítězství potřeboval," uvedl Rypl.

Teprve sedmnáctiletá Havlíčková při absencích obhájkyně titulu Kateřiny Berouškové a Petry Novákové, které dostaly po Tour de Ski volno, potvrdila, že patří k nadějím českého běžeckého lyžování. Zvítězila s komfortním náskokem 37,4 sekundy před Kateřinou Janatovou.

"Už po prvních třech kilometrech jsem věděla, že dosáhnu na dobrý výsledek. V posledním kilometru jsem ještě dokázala tempo vystupňovat. Takový výsledek jsem před víkendem nečekala," pochvalovala si Havlíčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Rypl na MČR opět ovládl klasiku,Havlíčková má druhý titul

Mistrovství ČR v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě:

Muži - 15 km klasicky: 1. Rypl (Dukla Liberec) 36:38,0, 2. Fellner (Fenix Jeseník) -13,6, 3. D. Bury (Pol.) -24,3, 4. Kožíšek (Dukla Liberec) -48,1, 5. K. Bury (Pol.) -50,8, 6. Gräf (Dukla Liberec) -1:02,6.

Ženy - 10 km klasicky: 1. Havlíčková 29:21,7, 2. Janatová -37,4, 3. Grohová (všechny Dukla Liberec) -56,6, 4. Galewiczová (Pol.) -1:10,4, 5. Sixtová (SG Jablonec nad Nisou) -1:17,6, 6. Schützová (Ski Jilemnice) -1:29,8.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články