Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Když jde závod stranou. Janovská pomohla se záchranou života soupeřce Tesařové

Velké drama přinesl čtvrtý závod cyklokrosového Toi Toi Cupu v Holých Vrších. Nešlo však o dojezdy na cílové pásce, ale o záchranu života. V ženské kategorii dostala Jana Tesařová při jednom z okruhů epileptický záchvat a Lenka Janovská, jedna ze soupeřek, jí poskytla první pomoc. Tesařová byla poté převezena ve stabilizovaném stavu do nemocnice.

Je nám líto, video expirovalo.
Janovská dala cyklokrosový závod stranou pro záchranu Tesařové

Mezi devětadvaceti závodnicemi na startu závodu žen Toi Toi Cupu v Holých Vrších byla i Jana Tesařová. V prvním okruhu dostala ve stoupání epileptický záchvat. Ještě před záchranáři jí pomáhala i další závodnice Lenka Janovská.

"Jelikož studuji dva roky zdrávku (lékařskou fakultu), tak jsem jí pomohla. Věděla jsem, že trpí epileptickými záchvaty, takže jsem jí pomohla, než přišla první pomoc a doktoři," uvedla Janovská. První pomoc poskytl také bývalý cyklokrosař Jaromír Friede.

Tesařová po těžkém epileptickém záchvatu odjela už ve stabilizovaném stavu do nemocnice. Janovská pokračovala v závodě, ale nedokončila ho, protože ji o kolo dojela pozdější vítězka Pavla Havlíková.

"Bylo to automatické, určitě bych znovu pomohla se záchranou života," dodala Janovská. "Holky si umějí pomoci. Tady to už nebyla sranda. Šlo víceméně skoro o život. Stává se to a zachovaly se, jak měly," řekla k situaci Havlíková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články