Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kdo bude Sportovcem roku? Favoritkou je Kvitová

Praha – Kdo se stane největší hvězdou českého sportovního nebe? Vyhraje wimbledonská šampionka Petra Kvitová, fenomenální trojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková, nebo nestárnoucí ikona českého hokeje Jaromír Jágr? Odpovědi dostanou diváci už dnes od 21:00 v přímém přenosu ČT4 a webu sportživě.cz. Pořadem Sportovec roku, který bude koncipován jako pocta zesnulému exprezidentovi Václavu Havlovi, provedou Lucie Výborná a Jan Pokorný.

Do hlasování se letos zapojilo rekordních 249 žurnalistů. Více než jeden hlas obdrželo 101 jednotlivců a 30 sportovních kolektivů. V porovnání s loňským rokem se desítka nejlepších obměnila jen ve čtyřech jménech. Příslušnost mezi elitními českými sportovci obhájili loňská vítězka Martina Sáblíková, skifař Ondřej Synek, tenista Tomáš Berdych, cyklokrosař Zdeněk Štybar, hokejista Jaromír Jágr a oštěpařka Barbora Špotáková.

Nováčky v nominaci jsou fotbalový brankář Petr Čech, biker Jaroslav Kulhavý, skifařka Mirka Knapková a hlavně největší favoritka letošní volby a zároveň nejlepší světová tenistka roku 2011 podle hodnocení WTA Petra Kvitová. Mezi sportovními kolektivy se o prvenství ucházejí fotbalisté Viktorie Plzeň, čeští hokejisté a zlatý fedcupový tým tenistek.

Přibližně hodinový pořad bude jiný než v minulých letech. "Celé to pojmeme jako poctu panu Havlovi, muži, jenž reprezentoval Českou republiku stejně jako sportovci," řekla Petra Pavelková z pořadatelské agentury BPA. Sportovcem roku 2011 hudebně provedou Miroslav Žbirka či symfonický orchestr Capella Istropolitana.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články