Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jonssonová má na kontě v pátém závodu SP třetí výhru

Pokljuka (Slovinsko) - Úřadující vítězka Světového poháru biatlonistek Helena Jonssonová ze Švédska vyhrála dnešní individuální závod v Pokljuce na 15 kilometrů. Díky třetí výhře v pátém závodu sezony si upevnila vedení v seriálu. Pokljuka v kalendáři nahradila původně naplánované slovenské Osrblie, jež se pořádání SP kvůli nedokončeným pracím v areálu vzdalo. Ve slovinském středisku se vůbec nedařilo českým reprezentantkám, z nichž nejlepší Magda Rezlerová obsadila 75. pozici. Veronika Zvařičová byla 93., Zdenka Vejnarová s devíti trestnými minutami ještě o čtyři příčky horší.

Vítková se představí až v sobotu

Do závodu ještě podle plánu nezasáhla Veronika Vítková, jež má tréninkové manko po zánětu mozkových blan. Česká jednička, která startovala poprvé v sezoně v nedělní štafetě v Hochfilzenu, by se měla představit v sobotním sprintu a případně v nedělní stíhačce. 

Pětadvacetiletá Jonssonová vyhrála především díky bezchybné střelbě, což se z více než stovky startujících povedlo jen šesti ženám. Vítězka sobotní stíhačky v Hochfilzenu porazila o 22,6 sekundy krajanku Annu Olofssonovou-Zidekovou, která dostala trestnou minutu stejně jako třetí Anastasija Kuzminová. Rodačka ze sibiřské Ťumeně závodící ve slovenských barvách ztratila 27,3 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články