Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Johaugová se odvolávat proti trestu za doping nebude, bez lyžování bude 13 měsíců

Oslo – Boj proti snížení trestu se nekoná. Norská běžkyně na lyžích Therese Johaugová se rozhodla neodvolávat se proti zákazu startu na 13 měsíců za doping. Manažer dvojnásobné vítězky Světového poháru Jörn Ernst uvedl, že se spolu s běžkyní rozhodli případ uzavřít.

Therese Johaugová
zdroj: Reuters

Osmadvacetiletá Johaugová dostala minulý týden od Norské sportovní federace distanc na 13 měsíců se zpětnou platností od 18. října 2016, jenž jí vyprší na startu nové sezony. Majitelka kompletní sady medailí z olympijských her tak přijde o blížící se mistrovství světa v Lahti, kde mohla obhajovat tři zlata, vrátí se ale v olympijské sezoně s vrcholem pod pěti kruhy v Pchjongčchangu.

Johaugová měla při zářijovém mimosoutěžním odběru na soustředění v Itálii pozitivní test na steroid clostebol. Látka podle sedminásobné mistryně světa pocházela z krému, který jí na ošetření spálených rtů doporučil týmový lékař Fredrik Bendiksen.

Běžkyně vždy trvala na tom, že se jí steroid dostal do těla nevědomě. Národní federace jí dala mírnějším distancem částečně zapravdu, potrestala ji za nedbalost.

Proti délce trestu se ještě mohou odvolat norská antidopingová komise, Světová antidopingová agentura, Mezinárodní lyžařská federace a Mezinárodní olympijský výbor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články