Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Jizerská padesátka hlásí: Vyprodáno

Praha - Již měsíc před startem 44. ročníku Jizerské padesátky v běhu na lyžích zájemci rozebrali všech 5 500 startovních čísel na jednotlivé vypsané závody. Nejsledovanější klasická padesátka, která se stala součástí nového projektu Ski Classics, do něhož patří Vasův běh, Marcialonga, Birkebeiner, König Ludwig Lauf a Norrefjellrennet, se poběží 9. ledna a na startu bude vedle domácího favorita Stanislava Řezáče počtvrté i slavný Nor Thomas Alsgaard.

"Poprvé v historii se nám podařilo vyprodat startovní čísla měsíc před závodem, z čehož máme velkou radost. Ostatním musíme oznámit, že mají smůlu a musí trénovat na příští ročník," řekl za pořadatele Marek Tesař. Celkem je na tři lednové závody registrováno 5 500 zájemců. V pátek poběží 500 závodníků Bedřichovskou třicítku volnou technikou. Klasická padesátka, závod seriálu FIS Marathon Cupu, odstartuje v neděli v 9:00 a do stopy vyrazí 4 000 lidí, přičemž organizátoři mají o 300 zájemců více. Poloviční závod má kapacitu tisíc běžců.

V budoucnu by se mohla kapacita Jizerské padesátky navýšit. Už letos byla rozšířena Jizerská magistrála. "Jsem optimista, že se posuneme o kus dál. Očekáváme trend vzrůstajícího zájmu o padesátku a v rámci diskuse se všemi organizacemi chceme limit pro příští roční zvýšit a atakovat číslo šest tisíc," řekl Tesař.

Je nám líto, video expirovalo.
Jizerská padesátka se blíží

Alsgaard chce být do třetího místa

V elitní první vlně hlavního závodu by neměl chybět žádný ze specialistů na dálkové běhy. Alsgaard poběží počtvrté a rád by navázal na letošní druhé místo. "Snad jsem ještě silnější, ale bude záležet na lyžích a štěstí. Ale doufám, že budu moci bojovat o první tři místa," řekl osmatřicetiletý Alsgaard ve videorozhovoru z Norska.

Závod přišel o hlavního sponzora, ale podle pořadatelů je na finančním poli všechno v pořádku. "Padesátka je financována z více zdrojů a na žádném není existenčně závislá," řekl Tesař ze společnosti Mather Sport, která je marketinkovým partnerem závodu. "Nikdy nehrozilo, že by se Jizerská padesátka nekonala," konstatoval Tesař.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články