Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jizerská 50 se blíží, poběží i fotbalisté

Praha – Pětačtyřicátý ročník Jizerské 50 je za dveřmi. Týden před startem je závod plně obsazen. Kromě lyžařských hvězd se na padesátikilometrové trati představí i řada osobností z jiných sportů. Například fotbalisté Jablonce.

Tomáš Leixner
zdroj: ČT24

Skupinka jabloneckých fotbalistů v čele s nejlepším ligovým kanonýrem Davidem Lafatou ví, že ji nečeká nic jednoduchého. "Samozřejmě je to velký kus cesty, snad to zvládneme. Tady jde hlavně o to, dojet do cíle a přežít," usmíval se Lafata.

V horách mohlo dojít i na pikantní severočeské derby. "My ještě řešíme, zdali by nestartovali fotbalisté Liberce. Ale od těch mám zprávy, že pokud se na startu objeví, poběží pouze pětadvacítku," vysvětlil však mluvčí Jizerské 50 Tomáš Leixner.

Na lyžařskou obdobu podještědského derby tak zřejmě nedojde. Pětačtyřicátý ročník ale slibuje řadu dalších zajímavých soubojů, například o nejlepšího českého dálkaře. V posledních letech kraluje v této disciplíně Stanislav Řezáč, tomu ale přibyl zdatný konkurent – Martin Koukal. Pro toho bude Jizerská 50 prvním ostrým testem sezony. Spolu s nimi se postaví příští týden na start hlavního závodu 4 800 účastníků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články