Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jindřichohradecké kluby dostanou dotace. Střelcům ale část peněz bude chybět

Jindřichův Hradec - Zastupitelé města Jindřichův Hradec odsouhlasili přidělení dotací pro místní hokejové kluby. Z celkových 1,5 milionu korun dostane 1,1 milionu klub Vajgar, zbylých čtyři sta tisíc obdrží konkurenční Střelci, kteří ale počítali s vyšší částkou a chybějící prostředky budou muset shánět jinde. Zastupitelé o problému rozhodovali v minulosti již dvakrát, ani jednou ale ke shodě nedošli.

Je nám líto, video expirovalo.
Zastupitelé přidělili dotace jindřichohradeckým klubům Vajgar a Střelci

Jednání o rozdělení dotací trvalo hodinu a půl, zastupitelé si ale nakonec ze tří možných návrhů vybrali. "Bylo vybráno jedno ze špatných řešení - žádné dobré řešení tam není," říká starosta města Stanislav Mrvka. Z celkových jednoho a půl milionu více než dvě třetiny poputují do pokladny místního Vajgaru, zbylých čtyři sta tisíc dostanou Střelci.

Ti ale dopředu navrhovali dotaci ve výši 700 tisíc, tedy tak, aby jim pokryla náklady na ledovou plochu a soutěže. Teď bude klub muset chybějící peníze pokrýt z jiných zdrojů. "Nestačí to ani na pokrytí základních nákladů," zní od Střelců. Naopak Vajgar je spokojený. "Prakticky s disproporcí šedesáti tisíc to odpovídá," říká za klub František Dvořák.

Střelci navíc čelí i jinému problému. Klub bude muset najít zhruba milion a čtvrt na to, aby pokryl tzv. výchovné za hráče, kteří k němu přišli právě z konkurenčního Vajgaru, v němž panovaly interní spory. Svaz ledního hokeje nechá hráče soutěžit tehdy, až klub peníze uhradí - tehdy jim uvolní zadržené registrace. Na částce se finančně podílí především rodiče.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články