Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ježek: V Riu bych rád dostal příležitost

Praha - Byly to jeho už čvtrté hry a opět velmi povedené. Možná i proto, že se cyklistikou baví, a jak sám říká, z ní "nedělá" vědu. Nejlepší paralympijský cyklista všech dob Jiří Ježek si z Londýna odvezl stříbrnou a jako jediný z Čechů i zlatou medaili. Jak probíhaly oslavy, kde ho můžete potkat v nejbližší době, co dělá, když nejezdí na kole, nebo co si myslí o dopingu handicapovaných sportovců, jste se mohli dozvědět v chatu na našem webu.

Jiří Ježek chatuje se čtenáři webu ČT4
zdroj: ČT4

Jak moc se liší svět zdravých sportovců a těch handicapovaných na akci, jakou je olympiáda, vykreslil dokonale. "Myslím, že atmosféra je stejná. Sportovci jsou sportovci, ať jsou to nejlepší olympijské hvězdy, nepo paralympionici. Každý má své sny, svou cestu za jejich naplněním a každý se chová tak, jak je mu přirozené. Jsou tam nafoukaní blbci, vstřícní kamarádi, stejně jako skromní závodníci, kteří si hry užívají," popsal.

Ježek se často poměřuje v pelotonu, kde jezdí profesionálové jak ze světa, tak z Čech. "Myslím, že takových 90 % mých startů je právě v závodech se 'zdravými'. Je to nejlepší trénink pro nejdůležitější paralympijské závody. Pokud jedu závod s nejlepšími profesionály světa, jsem rád, že se udržím v pelotonu. V českém elitním pelotonu jsem schopen závody pravidelně končit v první dvacítce," uvedl. 

Držitel jedenácti paralympijských medailí končit se závody zdaleka ještě nehodlá. "A měl bych? Po úspěchu v Londýně jsem se rozhodl, že bych rád v kariéře pokračoval, a pokud to bude mít smysl, rád bych dostal ještě příležitost i v Riu. Ale uvidím, záleží, jak mi to půjde a zda budu mít stále takovou podporu mého okolí," uvedl na chatu k tématu o konci kariéry. V Brazílii bude Ježkovi 41 let.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články