Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ještě to není úplně ono, ale už se blížíme, řekla Ledecká po povedeném víkendu

Praha – Během víkendových závodů Světového poháru v alpském lyžování v Lake Louise si hned dvakrát vylepšila, Ester Ledecká však zůstává nohama na zemi. Podle vlastních slov kupila jednu chybu za druhou. Cítí, že na sjezdovkách má velké rezervy a už se těší, až příští týden vstoupí v italské Cortině také do Světového poháru na snowboardu.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jonathan Hayward

"Jejda, tam bylo rezerv," prohlásila Ledecká po třech závodech, v nichž vždy bodovala a devatenáctým místem v superobřím slalomu si vytvořila životní maximum na lyžích.

"Ještě to není to, co by to mělo být, ale blížíme se krůček po krůčku. Z výsledků mám strašnou radost. Misi jsme splnili, z mé strany nad očekávání. Mám další vyzkoušený kopec, další důležité zkušenosti, je na čem stavět," uvedla radostně.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká po návratu z Lake Louis: Nečekala jsem, že se mi podaří třikrát bodovat

Už měla obrovskou potřebu závodit. Po letní přípravě věděla, že má dobrou formu. "Ty emoce kolem závodu, to mi strašně chybělo. Nakoplo mě to do dalšího tréninku a závodů. Ukázalo mi to také, že mám úžasné lyže," pochvalovala si jednadvacetiletá talentovaná závodnice.

Už se cítí dobře ve vysokých rychlostech, i když načasování oblouků jí občas dělá problémy. "Na rychlost si vždycky musím zvykat. Jsem ráda, že jsem se nebála, to je klíčové. Měla jsem čas se soustředit i na jiné věci. Jestli jsem si přibrzdila, tak to nebylo naschvál," pousmála se při vysvětlování.

Sjezdařský trenér Tomáš Bank ji chválí a nechal se slyšet, že by se nezlobil, kdyby v Cortině nebyl sníh a Ledecká mohla jet sjezdy ve Francii. "Ale co vím, tak tam sníh je," smála se Ledecká. "Na ten obřák na snowboardu se těším, na prkně jsem dlouho nestála," uvedla loňská mistryně světa v paralelním slalomu a úřadující vítězka Světového poháru. "Už se trenér ale zlepšil a tolik mě nechválí, nikdy to totiž nemůže být perfektní," žertovala Ledecká.

Už zhruba čtyři roky poslouchá, že by si měla mezi lyžemi a snowboardem vybrat. Ledecká má ale svou hlavu a obě disciplíny chce stále kombinovat. "Už si to ani moc neuvědomuju, je to pořád tak plus minus stejný. Já mám dobré argumenty a vybírám si lidi, kterým to prostě nesmí vadit," řekla. Velkým argumentem jsou také finance. "Sponzory zajímá, že dělám oboje, je to výhodné," přiznala.

Soupeřky na lyžích ji přijaly a české vycházející hvězdě gratulovaly. "Všechny holky jsou strašně milé, ale ještě si je nejsem schopna všechny vybavit bez helmy, takže to je občas trapas. Ale dost už jich znám," ujistila s úsměvem.

Nyní si dopřeje pár dní volno, aby nabrala síly. Možná se zastaví ve škole, aby se domluvila na zkouškách. "Budu se soustředit na to, abych spala, kdy mám spát, a vstávala, kdy mám vstávat," uvedla. "Možná zkusím i zajít do obchoďáku, abych vyřešila dárky na Vánoce, i když tomu moc šancí nedávám," dodala s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články