Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jen Bauer může ohrozit Colognu, řekl Northug před závěrem Tour

Val di Fiemme - Jen Lukáš Bauer může podle Nora Pettera Northuga ohrozit Švýcara Daria Colognu a sebrat mu výhru na Tour de Ski. Běžci na lyžích mají před sebou v Itálii dvě závěrečné etapy a Cologna má minutový náskok na druhého Švéda Marcuse Hellnera. Bauer ztrácí dvě minuty a pět vteřin. "Mám touhu skončit do tří, ale vyhrát už je nemožné. Tour de Ski ovládne Cologna," vyhlásil Northug. Jednoho možného přemožitele ale našel. "Šanci má jedině Lukáš Bauer, pokud předvede výkon jako loni," podotkl Nor.

Před rokem měl Northug velký náskok v průběžném pořadí před Bauerem, ale český běžec skvělým výkonem v sobotní dvacítce klasicky a především suverénním výkonem v závěrečném stoupání na Alpe Cermis Northuga o výhru připravil.

Dvojnásobný vítěz Tour de Ski Bauer po sprintu v Toblachu i po čtvrtečním přejezdu řekl, že Cologna s největší pravděpodobností zvítězí. "Ukázal, že je silný, je všestranný a asi je to jasné. Já chci bojovat o stupně vítězů," řekl zatím třináctý Bauer.

"Loni jsem byl na konci opravdu unavený, ale letos se cítím o něco lépe a opravdu se na poslední dvě etapy těším," naznačil Northug, že myslí na stupně vítězů. "Věřím, že moje nohy jsou fit, protože na Tour nedostanete vůbec nic zadarmo," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články