Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jednokolový závod SP skokanů v Engelbergu vyhrál Ammann

Engelberg (Švýcarsko) - Švýcar Simon Ammann vyhrál zkrácený závod Světového poháru skokanů na lyžích v Engelbergu a zopakoval před vlastními fanoušky své páteční vítězství. Do výsledků se započítávalo pouze první kolo, druhé se nedoskákalo kvůli větru. Na body z Čechů dosáhl jen 20. Jakub Janda.

Dvojnásobný olympijský vítěz ze Salt Lake City 2002 a mistr světa ze Sappora 2007 Ammann dolétl v prvním kole na 141 metrů a vyhrál o 4,4 bodu před Björnem Einarem Romörenem z Norska. Třetí skončil Japonec Daiki Ito. Ammann, jenž ve třech dnech v Engelbergu získal dvě první a jedno druhé místo, se dostal do čela průběžného hodnocení SP. Předstihl sobotního vítěze Gregora Schlierenzauera z Rakouska, který dnes obsadil šestou pozici.

Janda postoupil za skok 115,5 m do druhého kola a byl jedním z 22 závodníků, kteří ještě absolvovali druhé pokusy. Bývalý vítěz SP a Turné čtyř můstků měl šanci posunout se o několik příček vpřed, nicméně posledních osm skokanů už jury z můstku nepustila a závod ukončila.

Těsně za postupovými příčkami skončili v prvním kole další dva reprezentanti Martin Cikl a Jan Matura, kteří obsadili 31. a 32. místo. Trápící se česká jednička z minulých sezon Roman Koudelka neprošel kvalifikací.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články