Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jedinečný a nádherný pocit, byla Záhrobská spokojená v cíli slalomu

Levi - Třinácté místo ve slalomu v Levi předčilo všechna očekávání slalomářky Šárky Záhrobské. Bývalá mistryně světa závodila ve Finsku poprvé po letní operaci nezhoubného nádoru a zajela výborně. Po projetí cílem druhého kola se v obličeji Záhrobské rozzářil úsměv a v jejím výrazu se dal vyčíst pocit uspokojení. "Ten skvělý pocit je umocněný tím, co mám za sebou. Ten pocit je jedinečný a nádherný," řekla Záhrobská Radiožurnálu.

Záhrobská v Krajnske Goře
zdroj: ISIFA

"Třinácté místo je skvělý základ, z toho se můžu odrazit dopředu. Opravdu to ale nejde uspěchat, musíme postupovat krok za krokem, a ne všechno urvat hned na začátku. Letní zranění je pořád ještě znát a člověk na to musí brát ohledy. Nechci přeceňovat svoje síly, času je ještě dost," uvedla na Facebooku. Závod jela čtyři měsíce po operaci nezhoubného nádoru na podvěsku mozkovém a na svahu dala vzpomenout na technické a rychlé jízdy z minulosti.

Po prvním kole figurovala na desátém místě, po druhém si o tři příčky pohoršila. "V prvním kole bylo cítit na konci, že nohy nejsou silné, jak bych potřebovala. Na druhém kole to bylo taky znát, ale bylo by divné, kdybych šlapala na paty nejlepším slalomářkám, které měly přípravu bez výpadků," řekla Záhrobská. "Teď chci výkonnost v první patnáctce stabilizovat a pak se třeba posunout do první desítky."

Největší handicap cítila sedmadvacetiletá lyžařka právě ve fyzické kondici. S tréninkem začala až v srpnu a silově ještě není na potřebné úrovni. "Vnitřní sílu a energii mám úžasnou, ale svaly ještě tak silné nejsou. Tam je handicap celkem velký, ale postupujeme krok za krokem a ono to všechno teprve přijde," prohlásila. Před startem si přála postoupit do druhého kola, což se jí splnilo. Teď si přeje uspět na únorovém mistrovství světa v Schladmingu. "Abych tam mohla bojovat o medaile," řekla slalomářka.

I s rekordně krátkou přípravou se majitelka kompletní medailové sbírky ze slalomů na mistrovství světa dostala do elitní patnáctky. Kam se zařadí, až bude zase ve vrcholné formě? "Nevím, nechci nic plánovat. Chci se samozřejmě vrátit mezi nejlepší, ale kdy to bude a jak to bude vypadat, nikdo neví," usmála se. Soupeřky věděly o problémech, které Záhrobská v létě měla, a českou hvězdu vřele vítaly zpět na svahu. "Podpora je pořád úžasná," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články